Ман Юнайтед ще превземе Лестър


И. Ангелов

Ман Юнайтед ще превземе Лестър

Лестър Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 26.12.2020 г.
Час: 14:30 ч.

Лестър спечели 4 пъти в последните 5 кръга и се настани на второто място в класирането зад Ливърпул. Както противника си от този кръг обаче, най-добрите представяния на "лисиците" са като гости. У дома тимът загуби повече мачове (4), отколкото спечели този сезон (3), като равенства липсват до момента.

Манчестър Юнайтед е най-добрият гост в първенството и подобри всички поставени в миналото рекорди за поредни резултати като гост. Момчетата на Солскяер спечелиха и 6-те си гостувания във Висшата лига до тук, вкарвайки поне по 3 гола във всеки случай, и още по-любопитно, във всеки случай допускайки първи и осъществявайки пълен обрат. Поредицата победи на гости върви още от миналата кампания и за момента виждаме 10 поредни победи.

Откъм състави, само Даниел Амарти и Рикардо Перейра липсват за домакините, но под въпрос са още Сьоюнчу и Варди. Последният вероятно ще се появи в игра за този голям двубой. Завръщането на ключовия краен бранител Тимоти Кастан в последния кръг ще е ключово, а освен това Лестър не игра през седмицата, докато Юнайтед бе ангажиран срещу Евертън в Купата на лигата, където хвърли усилия за да спечели с два гола след 88-ата минута.

Юнайтед няма да разчита на Маркос Рохо, като под въпрос са още Уан-Бисака и МакТоминей, които липсваха в послендия мач, а шотландецът бе избран и за Играч на мача в последния двубой в лигата след два гола и асистенция срещу Лийдс. Дан Джеймс изигра важна роля в лигата тогава, но се очаква той да отстъпи място за този мач.

Манчестър Юнайтед спечели 10 поредни гостувания във Висшата лига и вкара поне по 3 гола в последните 6 поред. Срещу Лестър, Юнайтед спечели 8 от последните 9 мача във всички турнири. В 5 от последните 7 между тези отбори Юнайтед не допусна гол. Всъщност, победата на Лестър над Юнайтед през 2014-та с 5:3 бе единствената в последните 21 опита за "лисиците", поради което се очаква силен мач за "червените дяволи" и заставане на второто място в таблицата.

Прогноза: Лестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)
 
Хеа
   
Линдельоф
Магуайър
Бисака
Шоу
МакТоминей
Фред
Гринууд
Бруно
Рашфорд
Марсиал
Барнс
Варди
Мадисън
Джъстин
Тилеманс
Ндиди
Кастан
Фухс
Еванс
Фофана
   
Шмайхел
 
Лестър (Брендан Роджърс)

Обоснована прогноза: Лестър - Манчестър Юнайтед 1:3

  Сподели
438