Арсенал ще отпадне от Ман Сити в Купата


И. Ангелов

Арсенал ще отпадне от Ман Сити в Купата

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: Емирейтс
Дата: 22.12.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Арсенал се намира в исторически лоша форма и последното, което трябва на Микел Артета е среща с един от топ отборите в Купата на лигата. "Артилеристите" нямат победа в 7 локални срещи, като загубиха 5 пъти в тях, а най-добрият им играч Пиер-Емерик Обамеянг е с контузия.

Манчестър Сити няма загуба в 8 поредни срещи насред всички турнири, и никой отбор не вкара гол на Пеп Гуардиола в този период. Той разреши проблема с липсата на вкарани голове от неговия отбор като заключи вратата на Едерсон, а сега Серхио Агуеро се връща след контузия и се очаква да помогне много в аспекта с реализирането.

Освен Обамеянг, Арсенал не може да разчита на контузените Партей и Мартинели. Гранит Шака е наказан, но Габриел се връща след наказание. Йозил и Сократис нямат квота за състезанието, а Райс Нелсън е под въпрос.

При Гуардиола нападателят Габриел Жезус пропусна последната среща и е под въпрос и тук, заедно с Лапорте, Зинченко и Гарсия, всички от защитната линия. Очаква се Серхио Агуеро да стартира за първи път от октомври.

Арсенал не вкара гол на Сити в последните 3 мача между тези отбори на "Емирейтс", като сега атакуващият потенциал на домакините е дори още по-силно ограничен. Очаква се победа за гостите и прогрес към полуфиналите на Купата на лигата.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Сити 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Стоунс
Диаш
Уокър
Менди
Фернандиньо
Гюндоган
Марез
Брюйне
Стърлинг
Агуеро
Вилиан
Лаказет
Пепе
Сака
Себайос
Уилок
Белерин
Тиърни
Габриел
Холдинг
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Ман Сити 0:3

  Сподели
233