Арсенал няма да победи Саутхемптън


Н. Гавазов

Арсенал няма да победи Саутхемптън

Арсенал - Саутхемптън

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 16.12.2020 г.

Час: 20:00

Съдия: Пол Тиърни

Арсенал ще бъде домакин на Саутхемптън в мач от 13-я кръг на Висшата лига на Англия. Тази среща би трябвало да бъде своеобразен водораздел са двата тима. Единият колектив ще се опита  да потвърди статута си на един от грандовете в първенството, а другият да докаже, че има по-големи амбиции през този сезон.

Противно на предварителни прогнози, Арсенал се представя ужасяващо до момента. Тимът е с четири загуби и едно равенство в последните си пет мач от вътрешното първенство, а в миналия кръг претърпя домакинска загуба с 1:0 от Бърнли. За статистиката, това бе четвърто домакинско поражение на "артилеристите", а подобно нещо не се бе случвало от 1959 г. Като цяло, хората на Микел Артета имат 4 победи и 7 загуби в 12 мача от началото на сезона и заемат 15-то място в таблицата за класиране, на 5 точки от опасната зона – ужасяващо! Тежестта на ситуацията се влошава от слабата резултатност на тима. "Артилеристите вкараха повече голове само от Бърнли и Шефилд Юнайтед. Дори Фулъм и Брайтън имат повече попадения от Арсенал!

Саутхемптън се представя повече от достойно до момента. "Светците" имат седем победи и две равенства в 12 мача и с 23 точки са на 4-та позиция в таблицата за класиране. Изоставането от лидера Тотнъм е само с два пункта, а мениджърът Ралф Хазенхютъл призна, че играчите му пишат новата история на клуба от "Сейнт Мери".

Домакините са без контузения Партей и наказаните Джака и Белерин. Гостите нямат кадрови проблеми.

-         И двата отбора вкара в четири от последните си шест мача помежду си.

-         В три от последните пет мача паднаха четири и повече гола.

-         Гостите вкараха два и повече гола в три от последните си четири мача тук.

-         Саутхемптън влиза в днешния двубой без загуба в девет от последните си 10 срещи и с два и повече гола в осем от последните си девет мача.

На книга Арсенал е фаворит заради статута си на един от флагманите на английския футбол. Досегашното представяне на лондончани обаче трудно би ни убедило в това. Хората на Артета са изправени пред поредно тежко изпитание – те ще имат за съперник тим, който  е в добра форма и в отлично емоционално състояние. Колектив, който е уверен в себе си и който пристига на "Емирейтс" с мисълта да вземе трите точки.

Трудно можем да очакваме победа на Арсенал в сегашния му вид, за това съветът ни е да се доверим на гостите или да заложим на равенството в краен случай.

Прогноза: Арсенал – Саутхемптън 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Саутхемптън (Ралф Хазенхютъл)
 
Маккарти
   
Уокърс-Питърс
Беднарек
Вестергаард
Бертранд
Армстронг
Уорд-Праус
Ромеу
Уолкът
Адамс
Ингс
Обамеянг
Сака
Вилиан
Пепе
Себайос
Елнени
Тиърни
Мегалянес
Холдинг
Митланд - Найтс
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Саутхемптън 1:1

  Сподели
369