Ливърпул - Тотнъм: Без победител


Н. Гавазов

Ливърпул - Тотнъм: Без победител

Ливърпул - Тотнъм

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 16.12.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Антъни Тейлър

Ливърпул ще приеме Тотнъм в мач от 13-я кръг на Висшата лига на Англия. С чиста съвест можем да кажем, че това не само, че е централната среща на кръга в най-популярното първенство на планетата, но и централният двубой на първата част от сезона в Англия. И това твърдение произтича не само от факта, че утрешните съперници са с еднакъв брой точки на върха в Премиършип, но и защото мачът е своеобразен жалон относно възможностите на мърсисайдци и лондончани да атакуват титлата.

Впрочем, Ливърпул е действащ шампион и с досегашното си представяне категорично показа, че напълно заслужено стигна до триумфа от миналия сезон. Може би суперлативите за "червените" щяха да са още по-големи, но колективът на Юрген Клоп не доминира така ярко както го правеше през шампионската си кампания и това ни кара да бъдем по-въздържани. Разбира се, причините са епидемията от травми, която се стовари върху шампионите, а също така и сгъстената програма от мачове - мърсисайдци играят на всеки 3-4 дни и често в първенството на Висшата лига са принудени да мерят сили с тимове, които са почивали цяла седмица и пълноценно са се подготвяли за срещата с мърсисайдци. Тази умора в представянето на "червените" се видя през уикенда срещу аутсайдера Фулъм, чийто свежи играчи бяха близо до сензацията, но голът на Мохамед Салах в 79-та минута спаси Ливърпул от загубата.

Тотнъм се намира  в абсолютно същата ситуация. Разликата е, че никой не е очаквал от "шпорите", че ще бъдат фактор в борбата за титлата. Жозе Моуриньо продължава да твърди, че това не е така, но за всеки, който следи английския футбол е ясно, че португалецът и хората му са се насочили към короната и до последно ще се бият за нея. Тотнъм има отлични изпълнители, а играта на тима е балансирана и насочена към постигането на резултати, което не е изненада с оглед на философията на Жозе. Така бяха победени Манчестър Сити и Арсенал, така бе измъкната и точката при гостуването на Челси, което разочарова мениджъра на "шпорите", а това е косвено доказателство за истинските амбиции на неговия колектив. В миналия кръг Тотнъм също се препъна срещу аутсайдер в лицето на Кристъл Палас и тук се връщаме към темата с натрупаната умора.

Темата с травмите на Ливърпул вече е банална, но няма как да не споменем, че Гомес, Ван Дайк, Цимикас, Тиаго, Шакири, Милнър и Жота са в лазарета. Почти сигурно е, че Матип ще пропусне срещата. Кадровата ситуация при "червените" наистина е сериозна, а особено болезнен е последният удар с Жота - португалецът със своята креативност се превърна в катализатор на есенните успехи на тима и се контузи в началото на месеца.

Отсъстващи от лагера на гостите са Ламела и Танганга.

Интересни факти:

- В 8 от последните 11 срещи имаше голове и от двата тима.

- В 5 от последните 7 срещи паднаха три и повече гола.

- Ливърпул вкара два и повече гола в седем от последните си девет мача.

- Тотнъм само веднъж от 2014 година не е успял да вкара гол на "Анфийлд".

- Ливърпул не е успял да вкара гол само в два от последните си 30 мача и само веднъж у дома през тази година.

- Тотнъм е допуснал само десет гола през този сезон - това е най-малко от всички във Висшата лига.

Какво да очакваме от утрешната среща? Сценариите могат да бъдат два. При първия да станем свидетели на открит футбол и на голова престрелка, чийто изход ще бъде неясен. Логиката тук идва от статистиката - головете не са чужди и на двата тима.  Вторият сценарий предполага балансирана игра, с повече мисъл как да бъде опазена собствената врата. Този вариант произтича от кадровите проблеми в лагера на шампиона и от философията на Моуриньо, която е известна на всички.

Нашите предположения са, че ще се случи вторият сценарии, което е добро дошло за гостите. При такива съперници е трудно да се предвиди какъв резултат ще се получи, но именно това прави срещата толкова привлекателна за почитателите на залозите и особени на тези, които са любители на силните усещания.

Нашето предложение е соломоновско - Ливърпул и Тотнъм няма да се победят.

Прогноза: Ливърпул - Тотнъм 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Тотнъм (Жозе Моуриньо)
 
Лорис
   
Алдервейрелд
Дайър
Родон
Дохърти
Сисоко
Хойберг
Ло Селсо
Дейвис
Кейн
Сон
Мане
Фирмино
Салах
Джоунс
Вайналдум
Хендерсън
Робертсън
Фабиньо
Филипс
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Тотнъм 0:0

  Сподели
251