Бърнли ще задълбочи кризата в Арсенал


Н. Гавазов

Бърнли ще задълбочи кризата в Арсенал

Арсенал - Бърнли

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 13.12.2020 г.

Час: 21:15 ч.

Съдия: Грахъм Скот

Арсенал ще бъде домакин на Бърнли в мач от 12-я кръг на Висшата лига на Англия. Едва ли има по-подходящо време за срещата с аутсайдера, тъй като лондончани имат нужда само от победа, за да излязат от бедата, в която попаднаха. Какво ли обаче ще се случи, ако борещият се за своето оцеляване тим на Бърнли постигне положителен резултат на "Емирейтс"? Това ще разберем тази вечер, която се очертава да бъде гореща и за двата отбора.

Арсенал влиза в двубоя след загуба от Тотнъм с 2:0, което е силен удар по гордостта на феновете, още повече, че "артилеристите" не показаха никаква воля, че искат да спечелят дербито. Този неуспех изпрати Арсенал на 15-то място в таблицата за класиране, на 7 точки от опасната зона. Кога лондончани са демонстрирали толкова ужасен старт на сезона? Точно преди 39 години! Никой вече не си спомня за ноемврийската победа над Манчестър Юнайтед, а това е така, защото тя бе последвана от три загуби и едно равенство, а както казахме в началото, това наистина е голяма беда за Арсенал и феновете му.

Бърнли се намира на 18-то място с актив от 6 точки, а това, което успокоява е, че спасителният бряг е на 1 точка. Друго, което можем да кажем като оправдание за хората на Шон Дайк е, че 4 от пораженията бяха допуснати в първите пет мача, като тук бяха срещите със Саутхемптън, Лестър и Тотнъм. В последните си 5 срещи Бърнли записа победа, две равенства (едно срещу Евертън) и две загуби (от Челси и Манчестър Сити).

Арсенал е без контузения Партей и наказания Пепе. Давид Луис е под въпрос. Гостите не могат да разчитат на Корк.

Статистически погледнато, Арсенал е безапелационен фаворит в срещата. Лондончани през последните 20 години спечелиха всичките си мачове срещу Бърнли тук, а също така вкараха поне два гола в този период. Но домакините ще се излъжат, ако очакват лека победа над колектива на Дайк. Да, гостите са в зоната на изпадащите, но този отбор се бие във всеки мач, без значение от съперника и не се предава до последната минута. Това вече го изпитаха грандовете, а вероятно ще го изпита и Арсенал. Въпросът е, дали Обамеянг ще се отпуши и  домакините ще се възползват от положенията си. Ако не го направят, тогава кризата ще се задълбочи и вероятно ще се стане актуална темата с уволнението на Артета.

Прогноза: Арсенал - Бърнли 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бърнли (Шон Дайк)
 
Поуп
   
Лоутън
Тарковски
Мии
Тейлър
Брейди
Вестууд
Броухил
Макнийл
Родригес
Ууд
Обамеянг
Сака
Лаказет
Вилиан
Джака
Себайос
Тиърни
Магаляес
Холдинг
Белерин
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Бърнли 1:1

  Сподели
256