Фулъм – Ливърпул: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

Фулъм – Ливърпул: Без шансове за домакините

Фулъм - Ливърпул

Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон

Дата: 13.12.2020 г.

Час:18:30 ч.

Съдия: Андре Маринър

Фулъм ще посрещне действащия шампион в мач от 12-я кръг на Висшата лига на Англия. Ще успее ли новакът да даде битка на Ливърпул и да поднесе сензация или мърсисайдци без особени усилия ще прибавят трите точки в кошницата си?

След като се завърна в елита, Фулъм все още не е успява  да се закрепи в топ дивизията и да заеме място  далече от зоната на изпадащите. След 11 кръга "котиджърсите" имат само 7 точки  и заемат 17-то място в класирането. Лондончани обаче имат и няколко успешни изпълнения. В началото на ноември лондонският клуб излезе победител от конфронтация с директен конкурент за запазване на мястото във Висшата лига - Уест Бромич, а два кръга по-рано Фулъм предизвика  истинска сензация, когато победи Лестър.

За действащия шампион на Англия началото на новия сезон беше истинско изпитание поради кадрови проблеми в защитната линия. Тежката контузия на ключовия централен защитник Върджил ван Дайк в дербито на Мърсисайд с Евертън е най-голямото главоболие за мениджъра Юрген Клоп. Последвалата контузия на Джо Гомес само влоши ситуацията. Редица други играчи също попаднаха в лазарета за различни периоди от време. Добрата новина за почитателите на "червените" е, че поредицата травми и тежкият график не се отразиха на резултатите на тима. Ливърпул се класира за плейофите на Шампионска лига без никакви проблеми, а във вътрешното първенство дели първото място с Тотнъм. В миналия кръг хората на Клоп победиха с 4:0 Уулвърхемптън и този резултат може да смята като изненада, с оглед на това, че "вълците" имат една от най-надеждните отбрани в Лигата.

Конголо и Тете са в лазарета на Фулъм, отсъстващи от Ливърпул са Гомес, Ван Дайк, Алисон, Тиаго, Окслейд-Чембърлейн, Шакири и Милнър.

Според букмейкърите, фаворит в мача е Ливърпул, за чиято победа се предлага коефициент от около 1.37. Ние напълно сме съгласни с това и очакваме пълен контрол на мача от страна на действащия шампион и категоричен успех на мърсисайдци с марж от поне три гола.

Прогноза: Фулъм – Ливърпул 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Калъхър
   
Александър - Арнолд
Матип
Фабиньо
Робертсън
Хендерсън
Вайналдум
Джоунс
Салах
Фирмино
Мане
Кавалейор
Локман
Лотус-Шийк
Робинсон
Реед
Ангуиса
Кордова-Райд
Адарабайо
Андерсен
Айна
   
Ореола
 
Фулъм (Скот Паркър)

Обоснована прогноза: Фулъм - Ливърпул 0:3

  Сподели
244