Сити може да уволни Солскяер с победа на Олд Трафорд


И. Ангелов

Сити може да уволни Солскяер с победа на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Стадион: Олд Трафорд
Дата: 12.12.2020 г.
Час: 19:30 ч.

Оле Гунар Солскяер отчаяно ще се нуждае от добър резултат в събота след като през седмицата неговият Манчестър Юнайтед унизително напусна Шампионска лига след загуба с 3:2 от РБ Лайпциг, оставила тима на трето място в групата. Вече на няколко пъти се очакваше клубът да се раздели с мениджъра при подобни обстоятелства, и той намираше как да мотивира играчите си за убедителна игра и победи, които му носеха още време. След загубата през седмицата отново бордът на директорите подкрепи норвежеца, но нов унизителен резултат от кръвния враг може да промени нещата.

Манчестър Сити впечатлява напоследък и с пет сухи мрежи в лигата отива за един от най-трудните си мачове. Освен, че защитата се подобри, Пеп Гуардиола подобри и атакуващата линия и след много затруднения неговият отбор отново вкарва голове. В последните 3 мача срещу Юнайтед той не успя да вкара, но противникът този сезон изглежда допуска много лесно голове.

Откъм състави, при домакините Антони Марсиал и Единсон Кавани са под въпрос с последните си контузии. Люк Шоу изигра 1 час срещу Лайпциг след завръщане от травма. Пол Погба игра добре срещу германците в последния мач, почти спечелвайки точка на тима с няколко добри изяви, но след информациите през седмицата за напускането на французина, появите му могат да са ограничени занапред. Давид Де Хеа се представи потресаващо в Шампионска лига и не би било изненада Дийн Хендерсън да спечели мястото му на врата.

При "гражданите" Серхио Агуеро отпразнува дълго чаканото си завръщане с гол през седмицата, но Гуардиола потвърди, че той няма да стартира с Юнайтед. Стърлинг се появи като резерва в ШЛ и също вкара, но той няма гол в 20 мача с Юнайтед. За разлика от "червените дяволи", които трябваше да наваксат 3 гола и дадат всички сили през седмицата, Сити лесно се справи със срещата си, даде почивка на важни имена, и ще бъде по-свежият отбор в този мач, като само Илкай Гюндоган и Ерик Гарсия са под въпрос с травми.

Манчестър Юнайтед спечели 4 поредни кръга във Висшата лига. В последните 3 мача със Сити, Юнайтед не допусна гол. Формата у дома този сезон не е добра за Юнайтед със само 1 победа, и защитната линия на отбора изглежда неговото слабо звено. С атакуващия потенциал на Сити, Гуардиола вероятно ще спечели този двубой.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Стоунс
Диаш
Уокър
Кансело
Брюйне
Родри
Фернандиньо
Марез
Жезус
Стърлинг
Рашфорд
Гринууд
Бруно
Фред
МакТоминей
Телес
Бисака
Шоу
Магуайър
Линдельоф
   
Хендерсън
 
Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Ман Сити 2:3

  Сподели
309