Челси ще надвие Евертън


И. Ангелов

Челси ще надвие Евертън

Евертън - Челси
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 12.12.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Евертън загуби ранната си добра форма и сега с 1 победа в последните 7 кръга на Висшата лига изглежда различно. Въпреки някои важни контузени, Карло Анчелоти трябва да намери начин да спре да допуска голове и да намери формата на Хамес Родригес, която носеше победи.

Челси няма загуба в 17 поредни мача във всички турнири и през уикенда тимът продължи да играе добре в победата с 3:1 над Лийдс. Франк Лампард спечели 4 от последните 5 в лигата, и с победа тук тимът му отново ще заеме първата позиция в класирането.

Откъм състави, ключовите Шеймъс Коулман и Лука Дин продължават да липсват за домакините, заедно с Жай-Филип Гбамин и Фабиан Делф. Именно последният замени Дин и се контузи за 29 минути игра срещу Ман Сити. В тази среща миналата година Доминик Калвърт-Люин вкара два гола, след което играта му продължи да се развива перфектно.

Хаким Зиеч и Калъм Хъдсън-Одой са контузени за Челси. Оливие Жиру измести Тами Ейбрахам като титулярен нападател с няколко силни мача напоследък, и французинът има 6 гола в последните 8 мача срещу Евертън. Кай Хаверц загуби титулярното си място след коронавируса и се бори да се върне в средата на терена.

Челси запази суха мрежа в последните си 3 мача на гости във Висшата лига. Тимът няма загуба в 9 кръга. Евертън може да се надява, че ще направи 4-ти пореден мач с Челси без загуба у дома, но формата на домакините не е добра. През седмицата Лампард даде почивка на някои свои играчи и ще се бори за максимума.

Прогноза: Евертън - Челси 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард)
 
Менди
   
Зума
Силва
Джеймс
Чилуел
Ковачич
Канте
Маунт
Пулисич
Жиру
Вернер
Ришарлисон
Люин
Хамес
Айуоби
Дукуре
Алан
Дейвис
Кийн
Мина
Годфри
   
Пикфорд
 
Евертън (Карло Анчелоти)

Обоснована прогноза: Евертън - Челси 0:2

  Сподели
311