Ливърпул ще пречупи Уулвс


Н. Гавазов

Ливърпул ще пречупи Уулвс

Ливърпул - Уулвс

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 06.12.2020 г.

Час: 21:15

Съдия: Крейг Поусън

Неделната програма на 11-я кръг на Висшата лига ще бъде затворена с мача между Ливърпул и Уулвърхемптън.

Стартът на новия сезон се превърна в истинско изпитание за действащия шампион на Англия с оглед на кадровите проблеми на тима. Водещият защитник Върджил ван Дайк получи сериозна травма в мърсисайдското дерби, а ноемврийската международна пауза донесе контузия на още един централен бранител – Джо Гомес. Това обаче е малка част от броя на футболистите на "червените", които попадаха в лазарета до момента и хората на Юрген Клоп са безапелационни лидери в Лигата по този показател.  Въпреки това колективът на немския специалист се справя отлично с цунамито от травми и не само, че успя да запази лидерската си позиция, но се разглежда като един от главните фаворити за спечелване на златните медали в първенството. Да, в миналия кръг Ливърпул не успя да се справи с Брайтън, но тимът е без загуба в 10 от последните си 11 мача. Също така мърсисайдци спечелиха 10 от последните си 11 срещи на "Анфийлд", а в  добавка, единствената домакинска загуба на шампиона през 2020 година е срещу Аталанта в Шампионска лига, но ще припомним, че Клоп излезе с експериментален състав срещу бергамци.

Уулвърхемптън, който през миналия сезон загуби мястото си в евротурнирите заради триумфа на Арсенал в Купата на Англия, успя да отмъсти на "артилеристите" в миналия кръг за това. Този успех обаче идва след две последователни домакински равенства и загуба от Лестър, което показва лекото непостоянство на "вълците" през тази кампания. Хората на Нуно Санто са без победа в шест от последните си десет мача и в пет от предишните си осем пътувания. В момента Уулвс има 17 точки и се намира на 10-та позиция в таблицата за класиране. Като цяло основният проблем на тима е свързан с реализацията на положенията и играта в последната фаза на атаката. Надеждността на защитата обаче остава на високо ниво – "вълците" допуснаха само 11 гола до момента и по този показател са втори в лигата, след колектива на другия португалски специалист Тотнъм и Жозе Моуриньо .

Домакините не могат да разчитат на Гомес, Ван Дайк, Алисон и Тиаго. Под въпрос са половин дузина футболисти – Робертсън, Александър-Арнолд, Кейта, Хендерсън, Милнър, Шакири, Окслейт-Чембърлейн. Големият кадрови проблем за гостите се нарича Раул Хименес, който получи черепна травма след сблъсък с Давид Луис. Хони също е аут от мача.

Фаворит в мача е Ливърпул. Домакините разполагат с по-качествен състав, а ротациите на Клоп дават резултати. Освен това гостите трудно бележат, а без Хименес тази задача става още по-тежка. Очакванията са за добре организирана игра на "вълците" в защита и търсене на контраатаките като начин за противодействие на шампиона. Въпреки това се предполага, че домакините ще пречупят съперника си. Жота, Мане, Салах и Фирмино в нападение са истинско торнадо за всеки един отбор по света. Именно тези четирима футболисти се  очаква да бъдат в атаката на "червените", а това означава главоболия за техния съперник.

Прогноза: Ливърпул – Уулвс 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уулвърхемптън (Нуно Санто)
 
Патрисио
   
Семедо
Боли
Коуди
Маршал
Дендокър
Невеш
Моутиньо
Траоре
Поденсе
Нето
Мане
Жота
Салах
Фирмино
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Окслейд-Чембърлейн
Матип
Филипс
   
Келехер
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Уулвърхемптън 1:0

  Сподели
286