Тотнъм - Арсенал: "Шпорите" ще потвърдят амбициите си


Н. Гавазов

Тотнъм - Арсенал:

Тотнъм - Арсенал

Стадион: "Тотнъм", Лондон

Дата: 06.12.2020 г.

Час: 18:30

Съдия: Мартин Аткинсон

Тотнъм и Арсенал ще се срещнат в мач от 11-я кръг на Висшата лига. Тази среща с пълна категоричност можем да определим като централна на кръга. Една от причините е, че това ще бъде дербито на северен Лондон - една от емблематичните конфронтации в английския футбол. Другата причина е положението на "шпорите" в таблицата за класиране и въпросите, които следват от това. Впрочем, самият наставник на Тотнъм Жозе Моуриньо ясно каза, че целта на отбора му е да победи, но не заради характера на мача, а за нещо повече. За никого няма съмнение, че португалецът се е прицелил в титлата. Ще се превърне ли историческият съперник в препъни камък за амбициите на Жозе и хората му или "шпорите" ще добавят три точки в кошницата си по пътя към голямата цел? Със сигурност дербито ще покаже от какво са направени Артета и футболистите  му и колко реални са намеренията на Моуриньо и компания. Но отговор на всички тези въпроси ще получим в ранната неделна вечер, която ще бъде белязана и със завръщането на феновете по трибуните.

След десет кръга Тотнъм води в класирането на Висшата лига на Англия, като има равен брой точки с Ливърпул. Отборът на Моуриньо допусна най-малко голове от всички в турнира, като само Ливърпул и Челси вкараха повече.

Нещо повече, напоследък "шпорите“ играят уверено: преди две седмици те победиха Манчестър Сити (2: 0), а в последния кръг завършиха наравно с Челси (0: 0). Съдейки по тези резултати, Тотнъм се приближава към дербито като много сериозен фаворит.

За разлика от основния си съперник, Арсенал изобщо не е впечатляващ в началото на сезона. Отборът на Микел Артета отбелязва малко (само десет гола, а това е по-малко от Фулъм, Брайтън и Кристъл Палас), главният голмайстор Пиер-Емерик Обамеянг има само едно попадение и то в първия кръг, а резултатите са плачевни, което обяснява и 14-то място на тима.

"Артилеристите"  играят ужасно нестабилно, имат повече поражения, отколкото победи (пет срещу четири). На всичкото отгоре последните три загуби на Арсенал във Висшата лига са у дома.

Ерик Ламела от домакините е контузен, а добрата новина е завръщането на Тоби Алдервейрелд, който ще заеме мястото си в центъра на отбраната. Гостите са без контузения Габриел Мартинели и наказания Николас Пепе.

Букмейкърите с право отдават предпочитание на Тотнъм, предвид формата на отборите през този сезон. Трудно е да се намерят аргументи в полза на Арсенал, но дербито се различава от останалите мачове в своето специално отношение.

Арсенал винаги е бил удобен съперник за Моуриньо - отборите на португалеца  никога не са губили от "артилеристите". В полза на "шпорите" е и фактът, че Моуриньо спечели и единственото в кариерата си дерби на северен Лондон - 2:1.  

За победа на Тотнъм са дадени добри коефициенти, така че си струва почитателите на залозите да се възползват от това. Друга прогноза за мача, която FUTBOL TV предлага на своите читатели е, че и двата отбора ще отбележат гол. В четири от последните си пет мача отборите са си разменяли попадения, а настоящата ситуация в лигата принуждава Арсенал да тръгне напред и да вкара.

Прогноза: Тотнъм - Арсенал 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Белерин
Холдинг
Мегаляс
Тиърни
Себайос
Джака
Вилиан
Лаказет
Сака
Обамеянг
Кейн
Бергвайн
Ндомбеле
Сон
Хойберг
Сисоко
Регилон
Дайър
Алдервейрелд
Орие
   
Лорис
 
Тотнъм (Жозе Моуриньо)

Обоснована прогноза: Тотнъм - Арсенал 2:1

  Сподели
508