Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще стигнат до преиграване


Т. Михайлов

Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще стигнат до преиграване

Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 09.01.2011
Час: 15:30
Съдия:
Хауърд Уеб

Тази година турнирът за Купата на Англия предлага страхотни емоции още от първия кръг, в който участват отбори от Висшата лига. Историческото дерби между Манчестър Юнайтед и Ливърпул означава и отпадането на единия от двата колоса едва на старта. Юнайтед е фаворит, но може да пренебрегне турнира, а Ливърпул трябва да играе за своята чест, особено след уволнението на мениджъра Рой Ходжсън.

ФА Къп едва ли е приоритет за Сър Алекс Фъргюсън през този сезон, но жребият няма да позволи на шотландеца да заложи на резервния си състав. Миналата година той стори това срещу Лийдс в същия етап и тимът му отпадна безславно. Ливърпул обаче е трън в окото на Фърги и той е мотивиран да унизява съперника си при всеки удобен случай. Последният кръг от Висшата лига бе страхотен за Юнайтед, който без да блести спечели срещу Стоук, а след това всичките конкуренти за титлата загубиха точки.

Ливърпул се намира в страхотна дупка като ниже поражение след поражение. Последният тим, който надигра мърсисайдци бе Блекбърн, а в следващият кръг те ще трябва да срещнат градския съперник Евертън, който натрупа самочувствие след успех над Тотнъм. Все пак Ливърпул няма да е обречен на “Олд Трафорд” като мотивация ще им дава победата им в 5-ия кръг за ФА Къп над Юнайтед през 2006, както и завръщането на клубната легенда Кени Далглиш на мениджърския пост.

Сър Алекс загатна, че ще заложи на титулярни футболисти за мача, признавайки, че миналата година е сбъркал . Със сигурност ще липсват Джон О’Шей и Пол Скоулс. Уейн Рууни и Едвин ван дер Сар са под въпрос. Чичарито вероятно ще получи доверието на мениджъра си в началото на срещата като ще бъде партньор на Димитър Бербатов, който вкара три в последния мач между двата тима.

Лошите новини да не оставяха на мира Рой Ходжсън, но Кени Далглиш може да е доволен. Джейми Карагър се завръща в състава на Ливърпул и така бившият мениджър на Селтик и Блекбърн ще може да избира от най-доброто, с което разполага. Вероятно Сотирос Кириякос ще бъде резерва след слабите му игри напоследък.

Макар Манчестър Юнайтед да е в много по-добра форма и състояние на духа и орпеделено да е фаворит в мача, не можем да отпишем с лека ръка Ливърпул. В такива дербита моментното класиране и състояние няма значение. В двубоят за първенство това се доказа и победата за “червените дяволи” дойде много трудно. По-смелите могат да рискуват с равенство и преиграване на “Анфийлд”.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

13 декември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)
26 декември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
28 декември Бирмингам - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
01 януари Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
04 януари Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)

Ливърпул:

11 декември Нюкасъл - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
15 декември Ливърпул - Утрехт 0:0 (Лига Европа)
29 декември Ливърпул - Уулвърхемптън 0:1 (Висша лига)
01 януари Ливърпул - Болтън 2:1 (Висша лига)
05 януари Блекбърн - Ливърпул 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Ливърпул

157 мача
59 победи за Манчестър Юнайтед
46 равенства
52 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 213:195 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.57
Равен - 3.80
Ливърпул - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209