Брайтън – Ливърпул: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

Брайтън – Ливърпул: Без шансове за домакините

Брайтън - Ливърпул

Стадион: "Американ Експрес", Брайтън

Дата: 28.11.2020 г.

Час: 14:30

Съдия: Стюарт Отуел

Брайтън и Ливърпул ще открият съботната програма от 10-я кръг на Висшата лига на Англия. Мнозина с лека ръка биха дали трите точки на гостите, но нека припомним, че точно така се разсъждаваше и преди визитата на шампиона на "Вила Парк" в началото на сезона. А на същия този стадион "чайките" постигнаха победа през уикенда. Кой още твърди, че футболът не е интересна игра?

Както казахме, хората на Греъм Потър ще посрещнат Ливърпул в добро настроение, след като в миналия кръг успяха да победят Астън Вила на неговия стадион. Дани Уелбек откри в началото на мача, а изравнителният гол на бирмингамци на старта на второто полувреме не стресна "чайките" и само след по-малко от десет минути Соломон Марш оформи крайния резултат. Този успех помогна на Брайтън да събере 9 точки и да се изкачи на 16-то място в класирането, на 5 пункта от опасната зона. Това, което безпокои е домашната форма на колектива на Потър. Брайтън е от т.нар. домакински отбори, което позволи на клуба безпроблемно съществуване в елита, но през този сезон "чайките" нямат успех на "Американ Експрес", записвайки две загуби и две равенства тук.

Ливърпул също се намира в добро настроение след като през миналия уикенд "червените" бързо пресякоха  желанието на Лестър да даде битка на "Анфийлд". Предварителните прогнози за дерби не се оправдаха, защото хората на Юрген Клоп играха мъдро и най-вече убийствено в атака, вкарвайки три гола на "лисиците" и опазвайки суха вратата си. Това помогна на шампиона да се изкачи на второ място в таблицата, отстъпвайки на лидера Тотнъм само по допълнителни показатели. В средата на седмицата обаче Ливърпул претърпя домакинска загуба от Аталанта в Шампионска лига, но това не бива да се приема като изненада с оглед на състава, който Юрген Клоп използва в мача.

Андоне и Макалистър са контузени от домакините, а Лампти е наказан. Гомес, Ван Дайк и Кейта са отсъстващи от лагера на гостите.

Интересни факти:

-         През миналия сезон Ливърпул постигна победа с 3:1 тук

-         Ливърпул спечели последните 9 мача между тези отбори

-         В шест от последните 8 срещи бяха вкарани над 2.5 гола

Както казахме в началото, Ливърпул ще гостува на отбор, който през миналата седмица успя да се справи с тим, победил шампиона с шокиращото 7:2. Едва ли обаче това трябва да бъде отправна точка в нашите очаквания и прогнози от срещата. Гостите със сигурност са си научили урока и едва ли ще позволят на съперника си да мечтае за победа. Нашето мнение е, че дори равенство ще се смята за успех  от "чайките", но дори  и такъв резултат е малко вероятен – класата и формата на Ливърпул са достатъчни да се справят със своя съперник, който на практика няма да има подкрепа от трибуните.

Прогноза: Брайтън – Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Милнър
Фабиньо
Матип
Робертсън
Вайналдум
Хендерсън
Салах
Фирмино
Мане
Жота
Уелбек
Тросард
Лалана
Марш
Бисума
Уайт
Велтман
Бърн
Дънк
Уебстър
   
Санчес
 
Брайтън (Грахъм Потър)

Обоснована прогноза: Брайтън - Ливърпул 0:2

  Сподели
444