Челси ще надвие Тотнъм в битката на върха


И. Ангелов

Челси ще надвие Тотнъм в битката на върха

Челси - Тотнъм
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 29.11.2020 г.
Час: 18:30 ч.

Челси приема лидера в класирането Тотнъм, намирайки се на 2 точки назад на третото място във Висшата лига. Тимът на Франк Лампард набра добра инерция и спечели 6 поредни срещи във всички турнири, и в тези мачове новият вратар Едоард Менди допусна само 2 гола. Освен това "сините" могат да се похвалят с впечатляващата статистика от 1 загуба в 26 домакинства срещу Тотнъм.

Жозе Моуриньо ще е наясно със статистиката, но неговият отбор също се намира в прекрасна форма с 5 поредни победи. Тотнъм е един от 3-те отбора със 100%-тов рекорд от победи на гости в лигата. Донякъде тимът е в по-неизгодна позиция тъй като игра в четвъртък в Лига Европа срещу Лудогорец.

Откъм състави, домакините са в почти перфектно здраве. Франк Лампард ще се надява само единственият липсващ Кристиан Пулисич да получи добри новини и да се завърне в игра след проблем в бедрото. Американецът е поставен под въпрос и е единственото притеснение в клуба.

При Тотнъм в последната среща в лигата с Манчестър Сити, спечелена с 2:0, се контузи ключовият защитник Тоби Алдервайрелд. Под въпрос са поставени още Джовани Ло Селсо, който вкара срещу Сити, и Ерик Ламела.

Челси спечели 8 от последните си 10 мача у дома във Висшата лига. В 10 от последните 11 мача между тези отбори на "Стамфорд Бридж", домакините вкараха поне по 2 гола на Тотнъм. Нападението на "сините" е във форма и вкара поне по 3 гола на всеки противник в последните 3 домакинства.

Тотнъм спечели 4 поредни гостувания във Висшата лига. Гостите обаче имат само 1 победа в 26 мача на "Стамфорд Бридж", като последната спечелена визита бе през 2010 г.

Прогноза: Челси - Тотнъм 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Тотнъм (Жозе Моуриньо)
 
Лорис
   
Санчес
Дайър
Орие
Регилон
Сисоко
Хьойберг
Бергвайн
Ндомбеле
Сон
Кейн
Вернер
Ейбрахам
Зиеч
Маунт
Канте
Ковачич
Чилуел
Джеймс
Силва
Зума
   
Менди
 
Челси (Франк Лампард)

Обоснована прогноза: Челси - Тотнъм 2:1

  Сподели
271