Ливърпул ще спечели трудни три точки на Иууд Парк


П. Пенков

Ливърпул ще спечели трудни три точки на Иууд Парк

Блекбърн - Ливърпул
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 05.01.2011
Час: 22:00
Съдия: Андре Маринър

В битката на средняците от 22-я кръг от английската Висша лига, Блекбърн Роувърс приема Ливърпул на "Иууд Парк". Домакините са 12-ти във временото подреждане, като досега имат записани общо 7 победи, 4 равенства и 10 загуби. В първата си среща от новата 2011 година, състава на Стив Кийн загуби с класически резултат гостуването си на Съндърланд. Черните котки на Стив Брус владееха инициативата през голямата част и заслужено спечелиха трите точки.

Защитникът на Блекбърн Кристофър Самба се завръща, след като отсъства в последните 3 срещи на тима, поради проблеми в глезена си. Съотборникът му Микел Салгадо, също ще се завръща, след като пропусна двубоя със Съндърланд поради наказание. Нападателят Никола Калинич все още има 2 мача до изтърпяване на наказанието си, докато халфа Брет Емертън се присъедини към националния отбор на Австралия, за да участва в турнира за Купата на Азия. Вратарят Пол Робинсън все още е аут, поради травма в прасеца си, докато Грант Хенли ще примине късен фитнес-тест.

Ливърпул пък са девети в класирането след 19 изиграни срещи, като притежават актив от 25 точки. В събота мърсисайдци се реваншира на своите фенове за поражението у дома с 1:0 от Уулвърхемптън, като отново на собствения си "Анфийдл" този път победиха Болтън с 2:1. До самият край на срещата резултат бе равен 1:1, но постоянни атаки на домакините дадоха резултат в добавеното време и така може би запазиха, макар и временно, поста на мениджъра Рой Ходжсън.

Халфът на Ливърпул Раул Мейрелеш е аут от срещата с Блекбърн, поради контузия в глезена си. Португалският национал беше принуден да напусне терена след 30 минути игра срещу Болтън, като бе заменен от капитана Стивън Джерард. Халфът Джей Спийринг се завърна към тренировки, след като счупи кост около глезена си, през ноември.

Прогноза: Блекбърн - Ливърпул 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

12 декември Болтън - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
18 декември Блекбърн - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
26 декември Блекбърн - Стоук Сити 0:2 (Висша лига)
28 декември Уест Бромич - Блекбърн 1:3 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Блекбърн 3:0 (Висша лига)

Ливърпул:

06 декември Ливърпул - Астън Вила 3:0 (Висша лига)
11 декември Нюкасъл - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
15 декември Ливърпул - Утрехт 0:0 (Лига Европа)
29 декември Ливърпул - Уулвърхемптън 0:1 (Висша лига)
01 януари Ливърпул - Болтън 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Ливърпул

117 мача
31 победи за Блекбърн
35 равенства
51 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 202:149 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 3.40
Равен - 3.25
Ливърпул - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154