Ман Сити няма да загуби от Ливърпул на Етихад


И. Ангелов

Ман Сити няма да загуби от Ливърпул на Етихад

Манчестър Сити - Ливърпул
Стадион: Етихад
Дата: 08.11.2020 г.
Час: 18:30 ч.

Манчестър Сити няма загуба в последните си 8 мача поред и запази 3 поредни сухи мрежи, без да показва най-добрата си форма до момента в сезона. 

Ливърпул спечели 5 мача поред откакто загуби Върджил ван Дайк, като последно в Шампионска лига тимът впечатли изключително с 5:0 над Аталанта. Сезонът е в ранната си фаза, но "червените" вече водят на Сити с 5 точки на върха във Висшата лига

Откъм състави, положението в нападението на "гражданите" започва да се подобрява, и Габриел Жезус се завърна като резерва в последния мач. Има малък шанс и Серхио Агуеро да се появи в срещата, но той е под въпрос заедно с втория вратар Скот Карсън. Феран Торес обаче блесна в отсъствието на нападателите и вкара 3 пъти в последните си 4 мача. Менди и Фернандиньо липсват с контузии.

При Юрген Клоп се очаква Диого Жота да продължи в нападение след 3-те си гола през седмицата, като той може да играе на мястото на Фирмино или мениджърът да намери място за двамата. Тиаго и Матип са под въпрос, а с травми липсват Ван Дайк, Окслейд-Чембърлейн и Фабиньо.

Ливърпул няма загуба в 34 от последните 38 мача в лигата. В последните 9 поред мърсисайдци реализираха поне по 2 гола на всеки съперник. Ман Сити обаче запази суха мрежа 7 пъти в последните 9 кръга. Сити спечели 8 от последните 9 домакинства в лигата. Учудващо статистиката показва, че в последните 8 мача между тези отбори има само 1 равенство.

Прогноза: Манчестър Сити - Ливърпул 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Гомес
Матип
Арнолд
Робертсън
Хендерсън
Вайналдум
Салах
Фирмино
Мане
Жота
Стърлинг
Жезус
Торес
Гюндоган
Родри
Брюйне
Кансело
Уокър
Лапорте
Диаш
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Ливърпул 2:2

  Сподели
256