Ливърпул ще пречупи Уест Хем


Н. Гавазов

Ливърпул ще пречупи Уест Хем

Ливърпул – Уест Хем

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 31.10.2020 г.

Час: 19:30

Съдия: Кевин Френд

Ливърпул ще бъде домакин на Уест Хем в мач от седмия кръг на Висшата лига на Англия. Очертава се изключително интересен двубой по няколко причини, които ще засегнем по-долу, а това от своя страна е предпоставка за още по-голям интерес към срещата от почитателите на залозите.

Шампионите се изравниха с Евертън по спечелени точки и сега отстъпват лидерската позиция само по допълнителни показатели. Кой би могъл да помисли, че след впечатляващото си представяне през миналата кампания "червените" ще пропускат толкова много? В голяма степен това е свързано с постоянните травми на играчите от отбраната. Основният вратар Алисон се завърна в състава, но мърсисайдци загубиха футболиста, който трябваше да замени Върджил ван Дайк – Фабиньо. Кадровите проблеми на колектива на Юрген Клоп се виждат с невъоръжено око, а на отрицателната статистика основно се отразиха головете на Астън Вила. Но е факт, че Евертън, Лийдс и даже Шефилд Юнайтед  намериха начин как да поразят вратата на "червените". Иначе шампионите "излекуваха" катастрофата в Бирмингам с равенство и три важни победи, но всички тези мачове са през 3-4 дни, а през следващата седмица Ливърпул ще гостува на Аталанта и Манчестър Сити. Със сигурност напрежението от тежкия график ще става все по-голямо, а с това и интригата в срещи като днешната.  

А Уест Хем е точно отборът, който би могъл да се възползва от кадровите проблеми на Ливърпул. "Чуковете" записаха две поражения на старта на сезона – от Нюкасъл и Арсенал – но след това постигнаха някои сензационни резултати. Лондончани пометоха коравия отбор на Уулвърхемптън с 4:0 в края на септември, след това сгазиха Лестър с класически резултат, вкараха три гола на Тотнъм за равенството 3:3, а през миналата седмица накараха вицешампиона Манчестър Сити да се бори за точката. И всичко това през седмица, т.е. Уест Хем и Дейвид Мойс разполагат с време както за подготовка за мачовете си, така и за възстановяване.

Лошата новина за Уест Хем е отсъствието на Мичел Антонио. Англичанинът вкара три гола в шест мача през този сезон и това е сериозна кадрова загуба за "чуковете". Надеждата е дубльорът на нападателя Себастиан Але да пренесе своята резултатност от Купата на Лигата и в мачовете от Висшата лига.

Фаворит в срещата е Ливърпул и няма как да бъде иначе, но съветът ни е да бъдем внимателни по отношение на залозите. Въпросът е доколко атомното нападение и силната средна линия на шампиона ще се справи с пробойните в отбраната и ще компенсира очакваните грешки в тази линия? Нашата прогноза е за мач, в който Ливърпул ще доминира и ще победи, но ще получи поне един гол във вратата си.

Прогноза: Ливърпул – Уест Хем 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уест Хем (Дейвид Мойс)
 
Фабиански
   
Цоуфал
Балбуена
Огбоня
Кресуел
Масуаку
Соучек
Райс
Боуен
Форналс
Алле
Жота
Салах
Мане
Фирмино
Вайналдум
Хендерсън
Робертсън
Гомес
Уилямс
Александър-Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Уест Хем 2:1

  Сподели
397