Уверен Ман Юнайтед ще надвие Арсенал на Олд Трафорд


И. Ангелов

Уверен Ман Юнайтед ще надвие Арсенал на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед - Арсенал
Стадион: Олд Трафорд
Дата: 01.11.2020 г.
Час: 18:30 ч.

Манчестър Юнайтед отговори по прекрасен начин след домакинската загуба с 6:1 от Тотнъм преди почивката за национални срещи, като се завърна без загуба в последните 4 мача, спечели 3 от тях и последно разби категорично лидера в германската Бундеслига РБ Лайпциг с 5:0. ПСЖ и Челси също бяха победени в този период, който се считаше за определящ за бъдещето на Оле Гунар Солскяер след мача с Тотнъм. Сега увереността в отбора е на високо ниво и сякаш в играта изведнъж всичко се получава.

Арсенал загуби в два поредни кръга от Висшата лига с по 1:0, и в последните 4 мача има 3 загуби. Все пак чувството в отбора не е минорно, тъй като се вижда, че Микел Артета подобрява играта, въпреки липсата на резултати напоследък. 11-ата позиция в таблицата е притеснителна, но пък Юнайтед е 15-ти въпреки блестящата форма.

Откъм състави, при Юнайтед Антони Марсиал продължава да търпи наказание последен трети двубой. Алекс Телес се разболя от коронавирус и ще пропусне известен брой срещи, докато Ерик Баили и Джеси Лингард са с контузии. 

През седмицата Солскяер използва схема с диамант зад нападението си 4-3-1-2 и това е поредният успешен експеримент в неговия отбор, като Дони ван де Бек изигра добър мач, заедно с Пол Погба. Очаква се обаче двамата да са резерва и в игра да се върнат Бруно Фернандеш и Скот МакТоминей, които заедно с Маркъс Рашфорд се включиха добре срещу Лайпциг, а последният вкара и хетрик за 16 минути в ШЛ. Единсон Кавани пък може да получи пълен дебют днес, ако Солскяер не заложи на Мейсън Гринууд до Рашфорд, макар и младокът да се разписа срещу Лайпциг.

Микел Артета разкри, че за Арсенал огромен въпросителен има над Давид Луис. Доста защитници са контузени в тима и може би Шкодран Мустафи може да заеме нетипична позиция при нужда. Чембърс, Мартинели, Мари и Холдинг са с травми. Вилиан и Дани Себайос се възстановиха от контузии и може да участват. През седмицата в Лига Европа впечатли Никола Пепе, който ще се надява да заеме мястото на Вилиан сред титулярите.

Манчестър Юнайтед не загуби в 17 от последните 19 мача във Висшата лига. Юнайтед няма загуба и в 6 поредни домакинства срещу Арсенал. Юнайтед за първи път от 1972-ра година не спечели нито едно от първите си 3 домакинства в лигата, като проклятието бе разрушено с успеха над Лайпциг. Рекордът в историята между тези отбори е внушителен, като в Юнайтед има 75 победи, 45 равенства и 62 загуби с Арсенал. В тази 114-годишна статистика средно сме видяли 2.85 гола на мач.

В последните 8 мача между отборите на "Олд Трафорд", изумително е, че Юнайтед водеше точно с 1:0 във всеки един случай, като спечели 3 и 2 бяха равни. Предполага се, че страховитата форма на Маркъс Рашфорд няма да подмине Арсенал, докато обратно, топ-реализаторът на "артилеристите" Обамеянг страда от липса на голове в последните месеци.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Арсенал 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Мустафи
Магаляеш
Белерин
Тиърни
Себайос
Партей
Шака
Вилиан
Лаказет
Обамеянг
Рашфорд
Гринууд
Бруно
Погба
Фред
Шоу
МакТоминей
Бисака
Магуайър
Линдельоф
   
Хеа
 
Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Арсенал 3:1

  Сподели
452