Евертън – Ливърпул: Над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Евертън – Ливърпул: Над 2.5 гола в мача

Евертън - Ливърпул

Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул

Дата: 17.10.2020 г.

Час: 14:30 ч.

Съдия: Майкъл Оливер

Програмата на петия кръг на Висшата лига на Англия ще бъде открита с мърсисайдското дерби – чудесен начин за завръщане към клубния футбол и прелюдия към богатия откъм интересни мачове английски уикенд. Градусът на напрежението се покачва и от хаоса в таблицата за класиране, където противно на предварителните прогнози лидер е Евертън.

Хората на Карло Анчелоти спечелиха всичките си мачове до тук и са единствените с пълен актив от точки. FUTBOL TV в специален материал подробно анализира представянето на "карамелите" до тук и причините за прогреса на Евертън, така че няма да повтаряме казаното. Факт е, че тимът от "Гудисън Парк" за първи път от много години е изправен пред шанса да излезе от сянката на градския си съперник и да запише първа победа от 2010 година.

Ливърпул спечели първите си три срещи от сезона във Висшата лига и с играта си заслужи не само овации, но и признанието на специалисти и букмейкъри, че е основен кандидат за титлата в първенството. Отрезвяването дойде точно преди международната пауза, когато шампионите буквално катастрофираха срещу средняка Астън Вила. 7:2 не е често срещан резултат, а още по-шокиращото е когато един от лидерите допусне седем гола във вратата си. След този двубой Ливърпул остана на 3 точки от върха, а Юрген Клоп призна, че даже не е имал време да анализира мача с играчите си.

Домакините са без Тосун, Гбамин, Холгейт, Брантвайт и Кени, които лекуват травми. Дине и Колеман се завръщат и вероятно ще започнат като титуляри. Йери Мина ще бъде резерва. Добрата новина за гостите е, че Тиаго и Сане са готови за мача. Извън групата са контузените Окслейд-Чембърлейн, Цимикас и Алисон.

Вън от съмнение е, че се очертава много интересен двубой, от чийто резултат можем да си направим изводи за действителната сила на Евертън. Отборът е в подем, в отлично психологическо състояние и уверен в силата си. Играчите на Ливърпул със сигурност са преодолели шока от пътуването до Бирмингам и ще дадат всичко от себе си, за да заличат неприятния спомен. Каква по-добра възможност да направят това срещу лидера?

Във връзка с това очакванията са за открит и атакуващ футбол, който би трябвало да бъде материализиран с няколко гола. Съветът ни е да не търсим победителя в мача (за по-консервативните почитатели на залозите), а да погледнем към попаденията в срещата и тук препоръчваме играта "двата отбора ще отбележат" и "над 2.5 гола в срещата".

За любителите на силните усещания пък препоръчваме да заложат на успех на Евертън. Лошата статистика на "карамелите" в мърсисайдското дерби все някога ще бъде счупена, а цялата ситуация около утрешния двубой предполага, че тимът от "Гудисън Парк" никога не е бил толкова близо до това.

Прогноза: Евертън – Ливърпул 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Адриан
   
Александър-Арнолд
Матип
Ван Дайк
Робертсън
Хендерсон
Тиаго
Вайналдум
Салах
Фирмино
Мане
Ришарлисон
Калвърт-Люин
Хамес
Дукуре
Алан
Гомес
Дине
Годфри
Кийн
Колеман
   
Пикфорд
 
Евертън (Карло Анчелоти)

Обоснована прогноза: Евертън - Ливърпул 3:2

  Сподели
342