Арсенал ще се върне на победния път


Н. Гавазов

Арсенал ще се върне на победния път

Аренал – Шефилд Юнайтед

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 04.10.2020 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Лий Мейсън

Арсенал ще бъде домакин на Шефилд Юнайтед в мач от четвъртия кръг на Висшата лига на Англия. Фаворит в срещата е колективът от Лондон, но почитателите на залозите няма да останат без интрига. Ще успеят ли "остриетата" най-после да вкарат гол през този сезон? И каква ще е силата на отговора на хората на Микел Артета на загубата от Ливърпул?

Арсенал започна чудесно кампанията, побеждавайки Фулъм, Уест Хем и Лестър. Интересното е, че "артилеристите" показаха различни лица и в трите мача, но общото е тактическата дисциплина, демонстрирана от лондончани и някои нови тактически ходове от страна на Артета. В миналия кръг обаче Арсенал се сблъска с Ливърпул и загуби, което не е изненадващо с оглед на класата на шампиона. В интерес на истината "артилеристите" не изглеждаха никак зле в началните 20 минути, но след това бяха задушени от по-силния тим на мърсисайдци и закономерно претърпяха поражение с 3:1. Така Арсенал събра 6 точки до момента и заема 8-мо място в таблицата за класиране.

Шефилд Юнайтед е един от трите отбора, които срещу раздел "точки" стои цифрата 0. Нещо повече, "остриетата" са единствените в елита, които нямат отбелязан гол до момента, а това вече е повод за сериозно безпокойство. При това два от мачовете на хората на Крис Уайлдър бяха срещу Астън Вила и Лийдс, които не би трябвало да бъдат сериозно препятствие. Проблеми възникнаха и в Купата на Лигата, където Шефилд загуби от Бърнли, така че "остриетата" пристигат в Лондон с понижено самочувствие и лоша форма.

Чембърс, Мартинели, Мари, Мустафи и Роув са контузени от Арсенал. О.Конъли и Мусет няма да играят за гостите.

Както казахме, фаворит в мача е Арсенал. Тимът на Артета е с по-голямо качество във всяка една от линиите и ако не подцени съперника си, би трябвало да няма проблеми в тази среща. Интригата е, дали гостите ще вкарат гол и това всеки почитател на залозите може да прецени за себе си. Съветът ни е да включим в залозите си и опцията "гол за Шефилд", защото все някога "остриетата" трябва да открият сметката си.

Прогноза: Арсенал – Шефилд Юнайтед 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шефилд Юнайтед (Крис Уайлдър)
 
Рамсдейл
   
Башам
Еган
Ампаду
Балдок
Линдстрам
Берге
Озбърн
Стивънс
МакБрюн
МакГолдрик
Обамеянг
Лаказет
Вилиан
Митланд-Найтс
Себайос
Джака
Белерин
Тиърни
Магаляес
Холдинг
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Шефилд Юнайтед 3:1

  Сподели
262