Ман Сити ще се наложи в Лийдс


И. Ангелов

Ман Сити ще се наложи в Лийдс

Лийдс - Манчестър Сити
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 03.10.2020 г.
Час: 19:30 ч.

Лийдс впечатлява много след завръщането си във Висшата лига, както и бе очаквано от мнозина с присъствието на Марсело Биелса на тъча за отбора. Домакините показаха, че не се боят и от шампиона Ливърпул на старта на сезона, където вкараха 3 пъти макар и да загубиха, а сега Биелса ще има възможност да впечатли и срещу Пеп Гуардиола.

Манчестър Сити загуби катастрофално в последния кръг с 5:2, като се оправда с лошата тактика на Лестър Сити и трите дузпи в мача срещу "гражданите". През седмицата тимът повдигна самочувствието с класическа победа, и Гуардиола ще иска формата да продължи в лигата.

Откъм състави, при домакините продължава да липсва ключовият Пабло Ернандес, докато Джак Харисън не може да играе срещу отбора, който му е собственик. С контузии са още Касия, Форшоу и Берарди.

При Сити Илкай Гюндоган продължава изолацията си от коронавирус и вероятно ще се завърне след паузата за национални срещи. С контузии са Серхио Агуеро, Габриел Жезус, Жоао Кансело и Джон Стоунс. "Гражданите" се разделиха с бранителя Николас Отаменди, който замина за Бенфика като част от сделката за закупуване на Рубен Диаш. Сега португалецът може да дебютира в отбраната на новия отбор. През седмицата Стърлинг вкара два гола и може би ще продължи в ролята на нападател.

В последните 7 кръга от Висшата лига Ман Сити вкара поне по 2 гола в мачовете си. Последните 3 гостувания бяха спечелени в лигата. Статистически, в 6 от последните 7 мача между Лийдс и Сити са падали средно над 2.5 гола, и атакуващият стил на домакините може би ще се докаже отново. Класата в лагера на гостите е достатъчна за победа над всеки съперник, като за момента се предполага, че унижението срещу Лестър бе по-скоро аномалия в кампанията на "гражданите".

Прогноза: Лийдс - Манчестър Сити 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Диаш
Лапорте
Уокър
Менди
Фернандиньо
Родри
Марез
Брюйне
Торес
Стърлинг
Бамфорд
Морено
Алиоски
Коста
Клих
Филипс
Далас
Ейлинг
Купър
Кох
   
Меслие
 
Лийдс (Марсело Биелса)

Обоснована прогноза: Лийдс - Ман Сити 1:3

  Сподели
471