Арсенал срещу Челси - борбата за титлата започва от тук


П. Пенков

Арсенал срещу Челси - борбата за титлата започва от тук

Арсенал - Челси
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 27.12.2010
Час: 22:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Двата най-големи лондонски клуба Челси и Арсенал се изправят един срещу друг в последен двубой от 19-я кръг в английската Висша лига. Артилеристите все още имат шансове за спечелването на титлата през настоящия сезон, като в момента заемат третата позиция с актив от 32 точки, само на 3 точки от втория Манчестър Сити и на 5 от лидера Манчестър Юнайтед. Преди две седмици Арсенал изпусна шанси да победи един от преките си конкуренти за трофея, като предприе дефанзивна игра, която в крайна сметка не им донесе нищо положително. Те загубиха с 1:0 гостуването си на Манчестър Юнайтед и така увеличиха преднината на червенитя дяволи. Това обаче не сломи играчи на Арсен Венгер, който се решени да преследват трофея до края на кампанията.

За първи път от месец август насам капитана Сеск Фабрегас и съотборника му Робин ван Перси ще започнат заедно като титулярни. Вратарят Лукас Фабиански се завръща в игра срещу Челси, така че Войчех Шчесни ще трябва да заеме мястото си на резервната скамейка. Аби Диаби ще бъде на разположение, след като успя да се възстанови от травма в глезена, докато Томас Вермаелен, Мануел Алмуния и Кийрън Гибс остават аут.

Челси от своя страна също имат шансове да се преборят за титлата през този сезон, тъй като се намират на четвъртата позиция, само на точка разлика от Арсенал. В последните три кръга сините загубиха ценни точки, които могат да им костват титлата. Те записаха равенства при гостуването им на Нюкасъл, при домакинството им на Евертън, а в последния кръг завръшиха 1:1 срещу Тотнъм на "Уайт Харт Лейн".

В игра за Челси се завръща Жозе Босингва. Португалският защитник беше аут в продължение на две седмици поради разтежение. Контузени от състава на Карло Анчелоти са Алекс, Юри Жирков и Йоси Бенаюн.

Тъй като и дватата тима имат реални шансове да спечелят титлата през този сезон, срещата се оказва от изключително значение за тях, като не бих дал прогноза за някои от дватата тима.


Прогноза: Арсенал - Челси над 3,5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

27 ноември Астън Вила - Арсенал 2:4 (Висша лига)
30 ноември Арсенал - Уигън 2:0 (Карлинг Къп)
04 декември Арсенал - Фулъм 2:1 (Висша лига)
08 декември Арсенал - Партизан 3:1 (Шампионска лига)
13 декември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)

Челси:

23 ноември Челси - Жилина 2:1 (Шампионска лига)
28 ноември Нюкасъл - Челси 1:1 (Висша лига)
04 декември Челси - Евъртън 1:1 (Висша лига)
08 декември Олимпик Марсилия - Челси 1:0 (Шампионска лига)
12 декември Тотнъм - Челси 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Челси

152 мача
59 победи за Арсенал
45 равенства
48 победи за Челси
Голова Разлика: 215:194 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.62
Равен - 3.20
Челси - 2.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147