Ливърпул има да си връща на Блекпул


П. Пенков

Ливърпул има да си връща на Блекпул

Блекпул - Ливърпул
Стадион: "Блумфилд Роуд", Блекпул
Дата: 26.12.2010
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър

Новакът Блекпул приема Ливърпул на "Блумфийлд Роуд" в двубой от 19-я кръв в английската Висша лига. Мандарините са десети във временното подреждане с актив от 22 точки и два  мача по-малко. Преди две седмици южняците показаха добра игра при гостуването си на Стоук Сити и в крайна сметка си тръгнаха с трите точки от "Британия Стеийдъим".

Блекпул няма да могат да разчитат на капитана си Чарли Адам при домакинството им на Ливърпул. Той получи петия си жълт картон в мача срещу Стоук, като трябваше да пропусне една среща, но тъй като двубоя с Тотнъм миналата седмица беше отложен поради тежките зимни условия на острова, той ще наложи да отсъства срещу мърсисайдци. Мат Джилкс, Крис Башъм, Били Кларк, Марлон Уерууд и Луис Алмонд са аут с контузии.

Съперниците им Ливърпул са само на позиция над тях (9) с еднакъв актив от точки (22). Единственото, по което се различават два тима е, че червените има едно поражение повече в сметката си. Преди две седмици Ливърпул започнаха пътуването си към втората част от таблицата, след като загуби гостуването си на Нюкасъл Юнайтед с 3:1. Съставът на Рой Ходжсън успя да поведе, но свраките показаха дух и разгромиха червените. Добрата новина за Ливърпул е, че те продължиха участието си турнира Лига Европа, където в следващия кръг ще срещна Спарта Прага.

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард се завръща в игра след 6-седмично отсъствие, породено от разтежение. Централният защитник Даниел Агер също е успял да се възстанови от сложната си контузия в прасеца, която не му позволи да играе от 25 септември насам.

Въпреки трудностите, които изпитват Ливърпул при своите гостувания, очакам мърсисайдци да спечелят трите точки срещу Блекпул.

Прогноза: Блекпул - Ливърпул 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

10 ноември Астън Вила - Блекпул 3:2 (Висша лига)
13 ноември Уест Хем - Блекпул 0:0 (Висша лига)
20 ноември Блекпул - Уулвърхемптън 2:1 (Висша лига)
27 ноември Болтън - Блекпул 2:2 (Висша лига)
11 декември Стоук Сити - Блекпул 0:1 (Висша лига)

Ливърпул:

28 ноември Тотнъм - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
02 декември Стяуа Букурещ - Ливърпул 1:1 (Лига Европа)
06 декември Ливърпул - Астън Вила 3:0 (Висша лига)
11 декември Нюкасъл - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
15 декември Ливърпул - Утрехт 0:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Блекпул - Ливърпул

39 мача
14 победи за Блекпул
9 равенства
16 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 65:64 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Блекпул - 4.75
Равен - 3.75
Ливърпул - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153