Стив Кийн ще бъде притиснат до стената


П. Пенков

Стив Кийн ще бъде притиснат до стената

Блекбърн - Стоук Сити
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 26.12.2010
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

Блекбърн Роувърс посреща Стоук Сити на "Иууд Парк" в среща от 19-я кръг в английската Висша лига. Роувърс заемат 12-та позиция във временното класиране, като до момента са инкасирали общо 22 точки. В последните два кръга Блекбърн успяха да спечелят само точка. Това се случи при домакинството им срещу последния в подреждането тим на Уест Хем, като срещата завърши наравно 1:1. Седмица по-рано съставът на Стив Кийн загуби визитата си на Болтън с 2:1.

Домакините вероятно ще започна без капитана си Кристофър Самба срещу Стоук Сити. 26-годишният футболист заяви желанието си да напусне клуба в сряда, след като ръководството уволни Сам Алардайс, но така ли или иначе Самба е с травма в глезена и пропуска двубоя. Новият мениджър Стив Кийн, който поема отбора до края на сезона, има още няколко проблема с контузени футболисти. Младият бранител Фил Джоунс вероятно ще пропусне отстатъка от настоящата кампания, поради тежка контузия в коляното си, докато нападателя Джейсън Робъртс е аут до края на месеца с разтежение. Винс Грела, Стивън Нзонзи и Кейт Андрюс също остават извън игра, поради травми.

Стоук Сити са само на позиция зад Блекбърн във временото подреждане след 17-я кръг. Досега през сезона, играчи на Тони Пулис, са регистирали общо 6 победи, 3 равенства и 8 поражения. Преди 3 седмици грънчарите успяха да измъкнат точка при гостуването на Уигън, завършило при резултат 2:2. Седмица по-късно Стоук Сити загубиха неочаквано на собствения си "Британия Стейдиъм" от новака Блекпул с минималното 0:1.

Отлагането на мача с Арсенал, миналата седмица, беше коледния подарък за мениджъра на Стоук - Тони Пулис, тъй като това ще даде възможност на контузените играчи да се възстановят. Нападателят Джон Уолтърс стана жертва на вирусно заболяване, но в момента е на линия и ще може да играе срещу Блекбърн. Вратарят Томас Сьоренсен успя да възстанови силите си и след няколко шефа отново ще бъде в игра. Мамаду Сидибе бележи голям прогрес при възстановяването си травмата в глезена си, която не му позволява да игра от месец август, като нападателя вероятно може да се завърне в игра през следващия месец.

Прогноза: Блекбърн - Стоук Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

21 ноември Блекбърн - Астън Вила 2:0 (Висша лига)
27 ноември Манчестър Юнайтед - Блекбърн 7:1 (Висша лига)
04 декември Блекбърн - Уулвърхемптън 3:0 (Висша лига)
12 декември Болтън - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
18 декември Блекбърн - Уест Хем 1:1 (Висша лига)

Стоук Сити:

13 ноември Стоук Сити - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
20 ноември Уест Бромич - Стоук Сити 0:3 (Висша лига)
27 ноември Стоук Сити - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
04 декември Уигън - Стоук Сити 2:2 (Висша лига)
11 декември Стоук Сити - Блекпул 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Стоук Сити

59 мача
23 победи за Блекбърн
11 равенства
25 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 104:89 за Блекбърн


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 2.25
Равен - 3.25
Стоук Сити - 3.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
116