Ливърпул - Лийдс: Тежък мач за шампиона


Н. Гавазов

Ливърпул - Лийдс: Тежък мач за шампиона

Ливърпул - Лийдс

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 12.09.2020 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Майкъл Оливър

Още първият кръг на Висшата лига ще подари на почитателите на футбола забележителен мач. Шампионът Ливърпул приема Лийдс, който след 16 години отново е част от английския елит.

Обикновено към големите мачове причисляваме градски и регионални дербита или сблъсъци между отбори от топ 6, но този път ароматът от тази среща идва от други направления. На първо място интригата е свързана с мениджърския дуел между Юрген Клоп и Марсело Биелса. И двамата специалисти са емблематични, а днес освен сблъсък на емоции, ще видим и тактическо противопоставяне. Мачът е интересен и с това, че в него ще премерят сили два шампиона. Не на последно място в него има и романтика - по-възрастните почитатели на английския футбол отдавна не са наблюдавали Лийдс в елита.

Ливърпул скромно проведе сегашния трансферен прозорец. Разбира се, съставът на мърсисайдци е отличен и с него могат да се решават отлични задачи. Опасенията са, че без свежа кръв този отбор няма да може да покаже онзи пламък от миналия сезон, тъй като колективът на Клоп спечели Шампионска лига, а през последната кампания покори и Висшата лига.

Лийдс от своя страна има голямо желание да се представи в пълния си блясък в елита. В анонса на сезона подробно разказахме за "пауните" и подводните камъни при тяхното плуване. При всички положения обаче мотивацията на играчите е огромна в първия им мач, а самият Биелса е подготвил няколко изненади за Клоп.

Кадровото състояние и на двата отбора е добро. Клоп не може да разчита само на Окслейд-Чембърлейн, а Биелса разполага с всичките си футболисти.

- Ливърпул спечели 25 от последните си 26 домакинства.

- Ливърпул вкара поне 2 гола в 24 от последните си 26 домакинства.

- Ливърпул спечели 6 от последните си 7 мача с Лийдс във всички съревнования.

Без съмнение, фаворит в мача е Ливърпул. Но нека не пренебрегваме, че срещата ще е без зрители, така че магията на "Анфийлд" тук няма да играе роля. Очакванията са, че шампионът ще вземе диригентската палка от самото начало, но също така ще срещне яростна съпротива от амбицирания тим на гостите. Знак "Х" е за почитателите на силните усещания при залозите, а "1" за всички останали.

Прогноза: Ливърпул - Лийдс 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лийдс (Марсело Биелса)
 
Меслие
   
Айлинг
Кох
Купър
Далас
Филипс
Клич
Коща
Ернандес
Харисън
Родриго
Мане
Фирмино
Салах
Кейта
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Ван Дайк
Гомес
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Лийдс 2:1

  Сподели
245