Челси ще стартира с успех над Брайтън


И. Ангелов

Челси ще стартира с успех над Брайтън

Брайтън - Челси
Стадион: АМЕКС Стейдиъм
Дата: 14.09.2020 г.
Час: 22:15 ч.

След като успя да постигне със сравнителна увереност спасение през последния сезон, Брайтън добави и към състава си в опит да се подобри. Жоел Фелтман и Адам Лалана бяха определени като добри попълнения. Сега предварителна цел за кампанията е надграждане над 15-тото място от последния сезон.

Челси похарчи над 200 милиона през лятото и сега очакванията за отбора са да се бори за титлата. В момента обаче 3 от новите големи имена не могат да вземат участие. Добрата новина е, че ще можем да видим Тимо Вернер и Кай Хаверц в тима за началото на вълнуващ сезон за феновете на "сините".

При домакините се очаква Адам Лалана да дебютира официално в понеделник след трансфера си като свободен агент. Бен Уайт също трябва да има титулярно място след прекрасен сезон с Лийдс в Чемпиъншип миналата година. Фелтман пристигна от Аякс и вероятно ще е титулярният десен бранител за целия сезон.

При Челси феновете ще трябва да изчакат появата на някои от новите хора в тима. От новите 5 човека само 2 ще могат да играят в момента и това са Вернер и Хаверц. Хаким Зиеш има травма в коляното от предсезона, докато Бен Чилуел пристигна от Лестър с проблем в глезена, който го държи в лазарета. Бившият капитан на ПСЖ Тиаго Силва започна да тренира с тима през уикенда, така че вероятно ще почака.

Франк Лампард потвърди, че Кристиан Пулисич и Сезар Азпиликуета се върнаха от контузии в бедрата, но те са под въпрос. Матео Ковачич все още има наказание от финала на ФА Къп когато получи червен картон, поради което ще видим Жоржиньо в средата на терена.

Челси няма загуба в последните 7 срещи с Брайтън във всички турнири, но няма по-добър момент да срещнеш новия състав на "Сините" от момента преди да се обиграе тима с новите си попълнения. На хартия гостите изглеждат много по-добре и би трябвало да спечелят срещата с явна заявка за намеренията си в сезона.

Прогноза: Брайтън - Челси 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард)
 
Кепа
   
Зума
Рудигер
Джеймс
Алонсо
Канте
Жоржиньо
Хаверц
Маунт
Одой
Вернер
Маупай
Тросар
Лалана
Грос
Бисума
Пропер
Бърн
Фелтман
Дънк
Уайт
   
Райън
 
Брайтън (Греъм Потър)

Обоснована прогноза: Брайтън - Челси 0:2

  Сподели
475