Арсенал ще постигне труден успех над Стоук Сити


П. Пенков

Арсенал ще постигне труден успех над Стоук Сити

Арсенал - Стоук Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 18.12.2010
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

В друга среща от 18-я кръв в английската Висша лига, втория във временното класиране - Арсенал приема 12-я Стоук Сити. Съставът на Арсен Венгер пропусна шанса си да оглави класирането, след като преди седмица загуби прекия двубой с другия си съперник Манчестър Юнайтед. Артилеристите загубиха с минималното 1:0, като гости на "Олд Трафорд". Тази загуба даде предимиство на червените дяволи, които оглавиха подреждането, а освен това са и с мач по-малко. Добрата новина е, че Арсенал успя да продължи участието си в Шампионската лига, след като успя да излезе от групата си, а лошата е, че тима ще трябва да срещне Барселона в следващия кръг от надпреварата.

Войчех Шчесни вероятно ще продължи да пази вратата на Арсенал, тъй като Лукас Фабиански все още не успял да се възстанови напълно от контузията си. Важното е, че топчиите нямат проблеми с новоконтузени футболисти след загубата от Юнайтед. Нападателят Никлас Бендтнер вероято ще пропусне двубоя със Стоук, тъй като очаква раждането на второто си дете. Сеск Фабрегас, Робин ван Перси и Тио Уолкът ще се борят за титулярно място, след като бяха оставени на резервната скамейка преди седмица, а стража Мануел Алмуния ще бъде аут в продължение на 3 седмица поради травма в глезена си.

Стоук Сити загубиха минимално преди седмица от десетия в класирането Блекпул, които успя да се наложат като гости на "Британия Стейдиъм" и в крайна сметка да си тръгнат с трите точки. Това задълбочи тежкото положение в състава, след като тима няма победа от третата седмица на месец ноември. Това им отрежда 12-та позиция в класирането с актив от 21 точки.

Джон Уолтърс е единствения под съмнение за игра в състава на Тони Пулис. Уолтърс пропусна част от тренировките на тима тази седмица поради вирусно заболяване, като ще трябва да се потруди доста ако иска да играе срещу Арсенал.

Прогноза: Арсенал - Стоук Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

27 ноември Астън Вила - Арсенал 2:4 (Висша лига)
30 ноември Арсенал - Уигън 2:0 (Карлинг Къп)
04 декември Арсенал - Фулъм 2:1 (Висша лига)
08 декември Арсенал - Партизан 3:1 (Шампионска лига)
13 декември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)

Стоук Сити:

13 ноември Стоук Сити - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
20 ноември Уест Бромич - Стоук Сити 0:3 (Висша лига)
27 ноември Стоук Сити - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
04 декември Уигън - Стоук Сити 2:2 (Висша лига)
11 декември Стоук Сити - Блекпул 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Стоук Сити

80 мача
40 победи за Арсенал
18 равенства
22 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 125:76 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.28
Равен - 5.50
Стоук Сити - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143