Арсенал и Челси ще спорят за ФА Къп с продължения


И. Ангелов

Арсенал и Челси ще спорят за ФА Къп с продължения

Арсенал - Челси
Стадион: Уембли
Дата: 01.08.2020 г.
Час: 19:30 ч.

Арсенал навлиза в тази среща след 3 победи в последните си 4 мача, сред които отборът се справи с една и съща стратегия с лидерите Ливърпул и Манчестър Сити. Провалите идват неочаквано както този срещу Астън Вила в минималната загуба във Висшата лига, но Микел Артета показва, че има какво да противопостави на големите отбори срещу себе си.

Именно на полуфиналите на ФА Къп Арсенал отстрани Ман Сити с 2:0 за да стигне този финал с Челси, който след 3 загуби в сезона от Манчестър Юнайтед, отстрани "червените дяволи" след 3:1 на полуфиналната фаза на най-старото състезание.

В последния ден от Висшата лига Челси надви Уулвс с 2:0 и подсигури и четвъртото място в класирането, с равни точки с третия Ман Юнайтед. Челси няма загуба в последните 3 мача срещу Арсенал, като неизменно вкарваше поне по 2 гола на "артилеристите" в тях.

Откъм състави, при Артета проблемите са доста и контузени са Лено, Чембърс, Мартинели, Мари, Мустафи, Гуендози и Йозил. Седрик Соарес пък не може да участва в състезанието поради по-ранното си участие с друг отбор в сезона.

При Челси с проблеми са Гилмор и Канте, като последният е под въпрос след като точно се завърна към тренировки и няма практическа подготовка. Очаква се Вилиан да напусне клуба в близко бъдеще, като е неясно дали той ще стартира в срещата. Кепа Арисабалага бе резерва в последния ден от Висшата лига изненадващо, като може би Лампард е загубил доверието си във вратаря.

В последните си 4 срещи във ФА Къп Арсенал вкара поне по 2 гола на съперниците си. Тимът повиши представянията си, както и Челси в последните седмици, поради което се очаква отворен двубой между двама заслужили финалисти и решаване на срещата след продължения.

Прогноза: Арсенал - Челси 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард)
 
Кабалеро
   
Азпиликуета
Зума
Рудигер
Джеймс
Жоржиньо
Ковачич
Алонсо
Маунт
Жиру
Пулисич
Обамеянг
Лаказет
Пепе
Сака
Шака
Себайос
Белерин
Тиърни
Луис
Холдинг
   
Мартинес
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Челси 2:2

  Сподели
340