Ман Юнайтед ще отстрани Челси от ФА Къп


И. Ангелов

Ман Юнайтед ще отстрани Челси от ФА Къп

Манчестър Юнайтед - Челси
Стадион: Уембли
Дата: 19.07.2020 г.
Час: 20:00 ч.

Вторият полуфинал на ФА Къп изправя два от отборите в битката за топ 4 на Висшата лига. Манчестър Юнайтед ще се цели в 4-та победа над Челси за сезона, но Оле Гунар Солскяер вече заговори пред медиите как неговият противник има цели 48 часа повече за почивка и подготовка преди срещата.

Челси се намира в добра позиция да си върне за последните загуби от Юнайтед. Момчетата на Франк Лампард се представят противоречиво напоследък, но във вторник тимът се справи с Норич и натрупа увереност преди този мач, за който и ще може да се подготви по-добре от противника.

Откъм състави, при Солскяер на позицията на левия бек нито Люк Шоу, нито Брандън Уилямс бяха на линия в последната победа с 2;0 над Кристъл Палас. Сега двамата отново са под въпрос, а контузени остават Фил Джоунс и Аксел Туанзебе. Неманя Матич получи почивка в последния двубой и ще се появи срещу стария си отбор. В нападение опции са Одион Игало и Дан Джеймс, но формата на Марсиал и Рашфорд напоследък е добра в поредни срещи. Очаква се Серхио Ромеро да продължи на врата в състезанието, а Баили може да се появи в защитата.

При Челси с контузии са Били Гилмор и Нголо Канте. Любопитно е доколко и Лампард, и Солскяер, ще заложат на най-добрите си състави, тъй като битката за Топ 4 в лигата също ще изисква свежи играчи. Оливие Жиру се показа като важен играч в битката на "сините" в лигата, поради което може да получи и почивка тук. Уили Кабалеро вардеше в ранните кръгове от ФА Къп, и предстои да видим дали ще продължи.

Челси запази 7 сухи мрежи в последните 9 мача във ФА Къп. "Сините" спечелиха 8 от тези срещи. Юнайтед няма загуба в последните 5 мача във ФА Къп и спечели всичките си 3 срещи с Челси през сезона. И двата отбора имат проблеми в защитната фаза на играта си. Предполага се, че и двете страни ще хвърлят усилия в нападение и по-рано вкаралият тим ще опита да овладее топката и да съхрани сили до края.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Челси 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард)
 
Кабалеро
   
Рудигер
Зума
Азпиликуета
Алонсо
Ковачич
Жоржиньо
Маунт
Вилиан
Жиру
Пулисич
Марсиал
Рашфорд
Бруно
Гринууд
Погба
Матич
Уилямс
Бисака
Магуайър
Баили
   
Ромеро
 
Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Челси 2:1

  Сподели
333