Арсенал - Ливърпул: Защитата ще провали лондончани


Н. Гавазов

Арсенал - Ливърпул: Защитата ще провали лондончани

Арсенал - Ливърпул

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 15.07.2020 г.

Час: 22:15 ч.

Съдия: Пол Тиърни

Арсенал ще е домакин на Ливърпул в мач от 36-я кръг на Висшата лига на Англия. И двата тима се провалиха в последните си двубои и ще направят всичко възможно да компенсират неуспешните си изяви, но освен това съперниците ще направят всичко възможно да постигнат положителен резултат, за да постигнат оставащите си цели през сезона.

Арсенал получи суперлативи за представянето си в края на миналия месец и началото на този, когато постигна четири поредни победи и изведнъж анализаторите започнаха да разглеждат тима на Микел Артета като потенциален кандидат за място в топ 4. И тогава дойде сгромолясването. Най-напред  "артилеристите" изпуснаха победата срещу Лестър, а в миналия кръг загубиха дербито с Тотнъм в последните минути на двубоя. В интерес на истината лондончани контролираха събитията и в двата мача, но грешки в защитата провалиха отбора. Така Арсенал събра 50 точки и се намира на 9-та позиция.

Ливърпул спечели титлата след 30-годишно чакане и продължава да обира овациите за добрата си игра и категоричността, с която триумфира. За хората на Юрген Клоп остана да покорят още един връх през този сезон, а именно да подобрят постижението на Манчестър Сити по брой спечелени точки в рамките на една кампания. По-тези амбиции обаче бе нанесен удар в миналия кръг, когато "червените" не успяха да победят Бърнли. В интерес на истината мърсисайдци не играха с пълния си капацитет, а подобно нещо във Висшата лига винаги се наказва. Три кръга преди края шампионите имат 93 точки, което означава, че ако Ливърпул все още желае да покори постижението на "гражданите", той ще трябва да вземе всички мачове до края.

Домакините са без контузените Лено, Чембърс, Мари, Мартинели и Йозил. Нкета е наказан, а Гендузи е извън заявката за мача. Матип от гостите лекува дългосрочна травма, а Джордан Хендерсън се контузи след сблъсък с Ив Бисума в срещата с Брайтън.

Юрген Клоп и Микел Артета отправиха комплименти в навечерието на срещата, но едва ли ще видим любезности на терена. И двата отбора има за какво да се борят, най-малко за своята чест, така че очакванията са за интересен мач, в който футболистите ще дадат всичко от себе си, за да го спечелят. Предполага се, че лондончани ще дадат битка на шампиона и могат да постигнат положителен резултат, но колебанията в отбраната на домакините могат да се окажат пагубни за тях.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Гомес
Ван Дайк
Робертсън
Вайналдум
Фабиньо
Кейта
Салах
Фирмино
Мане
Сака
Лаказет
Нелсон
Тиърни
Себайос
Джака
Соареш
Колашинац
Холдинг
Сократис
   
Мартинес
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Ливърпул 1:2

  Сподели
625