Ливърпул ще пречупи Бърнли


Н. Гавазов

 Ливърпул ще пречупи Бърнли

Ливърпул - Бърнли

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 11.07.2020 г.

Час: 17:00 ч.

Съдия: Дейвид Коут

Ливърпул и Бърнли ще се срещнат в мач от 35-я кръг на Висшата лига на Англия. Хората на Юрген Клоп постигнаха голямата си цел, но сега на дневен ред е подобряване на рекорда на Манчестър Сити по количество спечелени точки, така че "червените" има защо да са мотивирани. Колективът на Шон Дайк също има своите аргументи да даде битка на шампиона. Зоната на евротурнирите е само на три точки, а и по-горна позиция в таблицата означава и повече финансови средства за клуба. Ето защо имаме всички основания да се надяваме на истинска битка, в духа на английския футбол, което само може да радва почитателите на този спорт и разбира се, любителите на залозите.

Ливърпул влиза в срещата след две победи. Отначало мърсисайдци се наложиха над Астън Вила, а след това се справиха на гости на Брайтън. Прави впечатление, че шампионите не впечатляват с играта си, но пък отборът постига целта, за която излиза на терена. Мохамед Салах оформи дубъл срещу "чайките" и сега египтянинът има 19 попадения, с три по-малко от лидера по този показател Джейми Варди - ето пък един мотив да очакваме добра игра от страна на Мохамед.

Бърнли получи пет гола при гостуването си на Манчестър Сити в първия мач след рестарта на сезона, но след това хората на Дайк постигнаха три победи и едно равенство. Тази статистика можеше да е по-добра, ако бе задържана преднината срещу Шефилд Юнайтед, но и без това обстоятелство Бърнли е в отлична форма - шести след подновяването на кампанията. Иначе отборът има 49 точки до момента, с три по-малко от шестия Уулвърхемптън, което няма как да не засили апетита на "виненочервените".

Матип и Хендерсън пропускат срещата заради травми. Гостите са без Корк, Бърнс, Гибсън, Мии, Лоутън, които са в лазарета.

Със сигурност Бърнли ще се бори и ще се опита да се докаже срещу шампиона, но Ливърпул остава фаворит в срещата. Вероятно на "червените" няма да е никак лесно, но по-голямата класа ще повлияе на резултата в срещата.

Прогноза: Ливърпул - Бърнли 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бърнли (Шон Дайк)
 
Поуп
   
Бърдсли
Лонг
Тарковски
Тейлър
Питърс
Уестууд
Броухил
Макнийл
Родригес
Ууд
Мане
Фирмино
Салах
Кейта
Фабиньо
Вайналдум
Робертсън
Ван Дайк
Гомес
Уилямс
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Бърнли 1:0

  Сподели
376