Кой ще спечели Лондонското дерби и ще атакува челните позиции?


П. Пенков

Кой ще спечели Лондонското дерби и ще атакува челните позиции?

Тотнъм - Челси
Стадион: "Уейт Харт Лейн", Лондон
Дата: 12.12.2010
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн

В късния двубой от неделния кръг в английската Висша лига, Тотнъм приема Челси на "Уайт Харт Лейн" в борба за челните позиции в класирането. Шпорите в момента заемат петата позиция в класирането, която им дава право на участие в турнира Лига Европа, но едва ли това удовлетворява играчите на лондонския клуб. Те са готови да атакуват лидерската позиция, но преди това трябва да победят Челси, тъй като разликата между първия Арсенал и между петия Тотнъм е 6 точки, но мисията за шпорите не е невъзможна. Те победиха Ливърпул с 2:1 пред собствена публика, но се провалиха при гостуването си на Бирмингам, завършило при равенство 1:1.

Проблемите свързани с контузените играчи в Тотнъм продължават да се задълбочават. Холандецът Рафаел ван дер Ваарт със сигурност ще пропусне двубоя с Челси, след като все още не е успял да се възстанови от разтежението си. Йонес Кабул пък е получил травма по време на петъчната тренировка, докато Лука Модрич се връща в състава, след като пропусна срещата с Твенте поради грип. Ето и останалите играчи на шпорите, които страдат от контузии: Джермейн Джинас, Нико Кранчър, Ледли Кинг, Том Хъдълстоун, Джейми О'Хара и Джонатън Уудгейт.

Челси имат по-голям шанс да си върнат лидерската позиция, която заемаха през по-голямата част от изминалите турове досега. Съставът на Карло Анчелоти в момента заема четвъртата позиция, като е само на 2 точки от лидера Арсенал. Клуба от "Стамфорд Бридж" предаде лидерския пост, след като загуби от Бирмингам, а след това последваха равенства срещу Нюкасъл Юнайтед и Евертън. Това значително разклати поста на мениджъра Карло Анчелоти, който заяви, че няма намерие да напуска тима в близко бъдеще.

Челси вероятно няма да рискува със здравето на англйския полузащитник Франк Лампрад, тъй като той все още не се е възстановил напълно. Лампард се завърна към тренировки през тази седмица, но все още няма достатъчно игрови минути. Десният бранител Жозе Босингва е аут поради разтежение, а левия му партньор в защита Ашли Коул се завръща след травма в глезена си.

Прогноза: Тотнъм - Челси 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

20 ноември Арсенал - Тотнъм 2:3 (Висша лига)
24 ноември Тотнъм - Вердер 3:0 (Шампионска лига)
28 ноември Тотнъм - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
04 декември Бирмингам - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
07 декември Твенте - Тотнъм 3:3 (Шампионска лига)

Челси:

20 ноември Бирмингам - Челси 1:0 (Висша лига)
23 ноември Челси - Жилина 2:1 (Шампионска лига)
28 ноември Нюкасъл - Челси 1:1 (Висша лига)
04 декември Челси - Евъртън 1:1 (Висша лига)
08 декември Олимпик Марсилия - Челси 1:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Челси

123 мача
43 победи за Тотнъм
28 равенства
52 победи за Челси
Голова Разлика: 180:177 за Челси


Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 2.80
Равен - 3.40
Челси - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155