Ман Сити ще задържи Ливърпул на Етихад


И. Ангелов

Ман Сити ще задържи Ливърпул на Етихад

Манчестър Сити - Ливърпул
Стадион: Етихад
Дата: 02.07.2020 г.
Час: 22:15 ч.

Миналата седмица Манчестър Сити загуби от Челси и така предаде шампионската корона именно на Ливърпул. Пеп Гуардиола отговори с добра победа в четвърт-финалите на ФА Къп в неделя, която класира тима сред последните 4 в най-старото състезание, но без Серхио Агуеро в нападение испанецът трябва и търси други възможности да достига до попадения.

Ливърпул спечели първа титла от 30 години насам и Юрген Клоп заговори, че иска да продължи да поддържа стандарта на играта си до края на кампанията и към следващата. Този сезон неговият отбор загуби само 1 мач, и германецът ще иска тази статистика да остане така и след седемте срещи до края.

Откъм състави, Фернандиньо ще липсва в защитата на домакините заради наказание. Големият липсващ е Серхио Агуеро в атаката след като той премина операция в коляното. Ерик Гарсия също е под въпрос в защита след сблъсъка с Едерсон, който му нанесе сътресение.

При Ливърпул е вероятно да видим типичния състав на Клоп. С проблеми са Шердан Шакири и Джеймс Милнър, а под въпрос е Матип. 

Ливърпул спечели 35 от последните 38 кръга във Висшата лига. В последните 7 домакинства обаче Ман Сити вкара поне по 2 гола на противниците си, което застрашава статистиката на Ливърпул по сухи мрежи - те са 6 в последните 8 гостувания. Ман Сити запази 3 поредни сухи мрежи у дома.

И двата отбора залагат на силно нападение и проблемите им са по-скоро в защита. В зоната на Ван Дайк ще липсва основното оръжие Серхио Агуеро, което принуждава Гуардиола да заложи на фалшива деветка и игра по фланговете, както и използването на статични ситуации чрез Кевин Де Брюйне. Сити страдаше в отсъствието на Лапорте в отбраната, но след връщането му ситуацията пред Едерсон се закрепи.

Прогноза: Манчестър Сити - Ливърпул 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Гомес
Дайк
Арнолд
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Вайналдум
Салах
Фирмино
Мане
Стърлинг
Жезус
Марес
Силва
Гюндоган
Брюйне
Менди
Уокър
Лапорте
Отаменди
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Ливърпул 2:2

  Сподели
624