Саутхемптън - Арсенал: И двата отбора ще предприемат рискове


Н. Гавазов

Саутхемптън - Арсенал: И двата отбора ще предприемат рискове

Саутхемптън - Арсенал

Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън

Дата: 25.06.2020 г.

Час: 20:00 ч.

Съдия: Грахъм Скот

Саутхемптън посреща Арсенал в мач от 31-я кръг на Висшата лига на Англия и ще се опита да вземе трите точки, покорявайки рубежа от символичните 40 пункта, които на теория осигуряват мястото на тима в елита за следващия сезон. Но гостите също се нуждаят от победа, за да запазят шансове за участие в евротурнирите, а това означава, че би трябвало да станем свидетели на оспорван сблъсък, в който няма място за компромиси.

"Светците" влизат в срещата след чудесна класическа победа на гости на аутсайдера Норич. Още по-приятното за феновете на тима е това, че успехът дойде още в първия мач на Саутхемптън след продължителната пауза, което означава, че колективът на Ралф Хазенхютъл е във форма и в добро разположение на духа. Успехът позволи на тима от южния бряг да събере 37 точки и да се изкачи на 14-та позиция, само на три пункта от днешния си съперник.

Арсенал се намира на противоположния полюс. "Артилеристите" изиграха два мача след паузата, в които допуснаха пет гола - показател, който трябва да безпокои Микел Артета. И с невъоръжено око се вижда, че лондончани имат проблеми със защитата, а в добавка напрежението се подклажда от слуховете за напускане на капитана Пиер-Емерик Обамеянг. Всичко това създава не само атмосфера на несигурност в Арсенал, но и поставя под въпрос амбициите на тима за участие в евротурнирите. Към момента "артилеристите" се намират на 11-та позиция в таблицата за класиране, на пет точки от седмия Тотнъм и на 9 пункта от шестия Уулвс. Очевидно е, че трети пореден провал окончателно ще реши въпроса с участието на тима в Европа.

Домакините са без Дженепо, а Лонг е под въпрос. Проблемите на Арсенал са свързани не само с игрови план, но и в кадрово отношение. В лазарета се намират Лено, Джака, Чембърс, Соареш, Мари, Торейра, Мартинели, а Давид Луис е наказан. Сократис е под въпрос.

Очакванията са за резултатен мач, а мотивите да предполагаме това са свързани с факта, че съперниците няма какво да губят и вероятно ще поемат рискове, за да получат трите точки.

Съветът ни е да играем за 2.5 гола, без значение кой ще е победителят. Ако пък трябва да определим кой ще вземе трите точки, по-вероятно е това да бъдат гостите.

Прогноза: Саутхемптън - Арсенал 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Мартинес
   
Белерин
Холдинг
Мустафи
Тиърни
Себайос
Гендузи
Сака
Пепе
Нкета
Обамеянг
Обавеми
Ингс
Редмънд
Хойберг
Уорд-Прайс
Армстронг
Бертранд
Беднарек
Стивън
Валери
   
Макарти
 
Саутхемптън (Ралф Хазенхютъл)

Обоснована прогноза: Саутхемптън - Арсенал 2:3

  Сподели
318