Евертън – Ливърпул: Предпоследна крачка до титлата


Н. Гавазов

Евертън – Ливърпул: Предпоследна крачка до титлата

Евертън - Ливърпул

Стадион: "Гудисън Парк“, Ливърпул

Дата: 21.06.2020 г.

Час: 21:00

Съдия: Майк Дийн

Неделната програма на 30-я кръг на Висшата лига на Англия ще бъде затворена с дербито на Мърсисайд – Евертън ще приеме Ливърпул. Колективът на Юрген Клоп може плътно да се приближи до дългоочаквания триумф, но градските съперници от "Гудисън Парк" ще се опитат да попречат на своите съседи.

Преди паузата Евертън се сблъска с много проблеми. Тимът на Карло Анчелоти претърпя поражения от Арсенал и Челси, но успя да направи равен с Манчестър Юнайтед. Така "карамелите" се озоваха на 12-то място, което е твърде далече от тяхната цел, а именно класиране за евротурнирите. По всичко изглежда, че това ще е труден сезон за Евертън, защото Шефилд Юнайтед, който е на седма позиция, има седем точки в повече и освен това се намира в добра форма.

Ливърпул се намира на две победи от спечелването на титлата, но "червените" могат да триумфират още този кръг. Това ще се случи, ако хората на Клоп вземат дербито на Мърсисайд утре, а в понеделник Манчестър Сити загуби от Брайтън. Иначе Ливърпул влиза в утрешната среща с наранена гордост след отпадането си от Шампионска лига и загубата от Уотфорд, което попречи на "червените" да придобият статут на втория непобедим тим в историята на Висшата лига, но от друга страна това не се приема толкова драматично от феновете, защото сезонът бе възобновен, а Ливърпул уверено върви след короната, което всъщност е голямата цел пред тима през тази кампания.

Домакините са без контузените Уолкът и Тосун, а Мина Делф и Бернард са под въпрос. Гостите не могат да разчитат на Шакии и Клайн, които са в лазарета. Салах и Робертсън са под въпрос и утре ще се разбере, дали могат да участват в срещата.

Интересни факти:

-         Последната загуба на Ливърпул на този стадион е преди десет години.

-         24 от последните 27 победи са при "червените".

-         6 от последните 7 мача между Евертън и Ливърпул на "Гудисън Парк" завършиха наравно.

-         Евертън няма загуба в последните си 7 домакинства във Висшата лига (4 победи и 3 равенства).

-         Ливърпул няма загуба от Евертън в последните 21 мача във всички турнири.

Каква прогноза може да се направи за утрешното дерби? Първо, трябва да отчетем факта, че срещата ще се проведе без зрители, т.е. Евертън няма да има подкрепата на феновете си. Второ, това е първият мач след дългата пауза и никой няма на представа в каква форма са футболистите. Но така или иначе фаворит в срещата е Ливърпул. "Червените" са най-силния отбор в Европа за последните три години, показват невероятен футбол, освен това хората на Клоп приличат на наранен звяр и ще се опитат да завършат сезона на мажорна нота, подобрявайки рекорда на Манчестър Сити от 100 спечелени точки.

Очакванията ни са, че Ливърпул ще вкара още през първото полувреме и ще спечели мача, опазвайки суха вратата си.

Прогноза: Евертън – Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Гомес
Ван Дайк
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Вайналдум
Мане
Фирмино
Окслейд-Чембърлейн
Калвърт-Люин
Ришарлисон
Сигурдсон
Дейвис
Гомес
Иуоби
Дине
Холгейт
Кийн
Колеман
   
Пикфорд
 
Евертън (Карло Анчелоти)

Обоснована прогноза: Евертън - Ливърпул 0:2

  Сподели
301