Ман Сити ще се върне с успех над Арсенал


И. Ангелов

Ман Сити ще се върне с успех над Арсенал

Манчестър Сити - Арсенал
Стадион: Етихад
Дата: 17.06.2020 г.
Час: 22:15 ч.

С оглед класирането на върха, може би до края на сезона във Висшата лига ще говорим, че Манчестър Сити играе повече за чест, отколкото за друго, но сега вторият в класирането се изправя срещу Микел Артета, бивш помощник на Пеп Гуардиола при "гражданите", който съживи нещата за новия си отбор.

Арсенал спечели последните 3 кръга от първенството, докато преди паузата на сезона Манчестър Сити точно загуби от градския съперник Манчестър Юнайтед с 2:0.

Откъм състави, Кевин Де Брюйне и Аймерик Лапорте, които бяха дългосрочно аут, вече са на линия за "гражданите" и те ще могат да покажат най-добрия си състав на терена. Лерой Сане също може да изиграе първа среща този сезон след тежката си травма. 

При Арсенал на линия отново са бековете Белерин, Колашинац и Тиърни след като пропуснаха голямата част от кампанията. Чембърс и Торейра все още лекуват контузии.

Ман Сити спечели 28 от последните 33 домакинства във Висшата лига. Арсенал направи 5 поредни равенства на гости в лигата. В последните 6 мача между тези отбори във всички турнири, Сити спечели 6 пъти, като в 5 случая вкара по най-малко 3 гола във вратата на противника. 

Без съмнение когато тези два отбора са в пълна готовност, на хартия класата при домакините е в повече, поради което и се очаква успех за тима на "гражданите" в този случай.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Сократис
Луис
Белерин
Колашинац
Себайос
Шака
Пепе
Йозил
Обамеянг
Лаказет
Стърлинг
Агуеро
Марес
Гюндоган
Родри
Брюйне
Менди
Уокър
Лапорт
Фернандиньо
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Арсенал 2:1

  Сподели
242