Арсенал ще продължи победния си ход


П. Пенков

Арсенал ще продължи победния си ход

Арсенал - Фулъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 04.12.2010
Час: 17:00
Съдия: Крис Фой

В първи двубой от 16-я кръг на английската Висша лига, Арсенал приема Фулъм на стадион "Емирейтс". Съставът на Арсен Венгер е трети във временното класиране с актив от 29 точки, на 2 точки от лидера Манчестър Юнайтед и с еднакъв брой точки с втория Челси. Артилеристите показват добра игра в шампионата след загубата си на собствен терен от Тотнъм в края на месец ноември, като след това успя да победи Астън Вила с 4:2 като гост на "Вила Парк", а в последния изминал кръг победи Уигън с 2:0 пред собствена публика. Така съставът на Арсен Венгер продължи атаката на първата позиция, която се заема от Манчестър Юнайтед.

Лошата новина за феновете на Арсенал е, че капитана Сеск Фабрегас ще ще отсътва отново  поради разтежение получено по време на със Спортинг Брага в двубой от Шампионската лига. Стражът на топчиите Мануел Алмуния успя да се възстанови успешно от контузията ви в лакътя, но по време на тренировка през тази седмица е бил удар, като болките в ръката му отново са се появили, което значи, че отпада за срещата с Фулъм. Самир Насри и Себастиан Скилачи са възстановени от контузиите си в колената, докато Абу Диааби и Томас Вермаелен са аут.

Техните съперници Фулъм заемат 17-та позиция, близо до опасната зона, като имат 15 инкасирани точки, като само една точка ги дели от зоната на изпадащите. В последните два кръга те успяха да спечелят само една точка. Преди две седмици те бяха побед с 4:1 от Манчестър Сити на собствения си стадион "Крейвън Котидж", а в последния мач регистираха равенство 1:1 при домакинството си на Бирмингам.

Аднрю Джонсън е готов да се завърне в игра за котиджърс. Нападателят пропусна равенството срещу Бирмингам поради разтежение, след като направи завръшането си в игра след 10 месеца отсъствие, срещу Манчестър Сити. Карлос Салсидо е аут с болки в глезена, докато Муса Дембеле, Боби Замора, Рафик Халик, Фредерик Стур и Филип Сендерос са също аут за мача поради контузии.

Според мен Арсенал няма да срещнат проблеми при домакинството си на Фулъм и ще успеят да продължат атаката си на първата позиция в класирането.

Прогноза: Арсенал-Фулъм 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

14 ноември Евъртън - Арсенал 1:2 (Висша лига)
20 ноември Арсенал - Тотнъм 2:3 (Висша лига)
23 ноември Брага - Арсенал 2:0 (Шампионска лига)
27 ноември Астън Вила - Арсенал 2:4 (Висша лига)
30 ноември Арсенал - Уигън 2:0 (Карлинг Къп)

Фулъм:

06 ноември Фулъм - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
10 ноември Челси - Фулъм 1:0 (Висша лига)
13 ноември Нюкасъл - Фулъм 0:0 (Висша лига)
21 ноември Фулъм - Манчестър Сити 1:4 (Висша лига)
27 ноември Фулъм - Бирмингам 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Фулъм

42 мача
29 победи за Арсенал
7 равенства
6 победи за Фулъм
Голова Разлика: 93:44 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.28
Равен - 5.25
Фулъм - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143