Арсенал е готов за следващият си съперник


П. Пенков

Арсенал е готов за следващият си съперник

Арсенал - Уигън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 30.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън

Във вторник от 21:45 Арсенал приема тима на Уигън в двубой от четвъртфиналната фаза на турнира Карлинг Къп. Двата отбора заемат коренно различни позиция във временното класиране в английската Висша лига. Лондончани са трети в подреждането с актив от 29 точки, само на 2 от лидера Манчестър Юнайтед. В последният изминал от първенството Арсенал успя да победи трудно Астън Вила като гост 4:2 и така скъси разликата с отборите, които заемат челните две позиции в класирането.

Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни се надява да започне в тази среща, след като се представи прекрасно срещу Нюкасъл в миналия кръг от турнира. Полският страж заяви: "Мачът с Нюкасъл беше шанс за мен да се докаже пред мениджъра, пред феновете и пред моите съотборници. Чувствам се прекрасно, след като ми бе даден шанс. Има голяма разлика от това да стоий на резервната скамейка от това да си на терена."

Отсъстващи за артилеристите са Емануел Ебуе, Сеск Фабрегас, Диаби, Мануел Алмуния и Томас Вермаелен, който страдат от контузии. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че той притежава най-завършения състав след 14 годишния си престой в клуб, тъй като тима му успява да се бори на 4 фронта. "Има какво още да се види от състава. Знаем, че не сме спечелили нищо, но имаме качества и изпитваме глад," сподели Арсен Венгер.

Техните съперници Уигън се намират в зонатана изпадащите в английската Висша лига, с актив от 14 точки, като само една точка ги дели от излизане от опасната зона. През уикенда тима на Роберто Мартинес загуби гостуването си на последния във временното подреждане - Уест Хем с 3:1, който беше сериозен удар върху мениджъра на Уигън, като поста му в клуба вече започна да се разклаща.

Отсъстващи за Уигън за Гари Колдуел и Джон Маккарти. Първия страда от разтежение и се очаква да се завърне през първата седмица на месец януари, докато Маккарти е с контузия в глезена и се очаква да бъде на линия през втората половина на януари. Капитанът на Уигън Гари Колдуел очаква с нетърпение срещата с Арсенал. "Това е голяма среща за нас, да играем срещу един от най-големите отбори на собствения им терен, това е нещо, което си заслужава," сподели бранителят.

Според мен Арсенал ще успеят да продължат напред и макар и трудно ще победят съперника си.

Прогноза: Арсенал-Уигън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

10 ноември Уулвърхемптън - Арсенал 0:2 (Висша лига)
14 ноември Евъртън - Арсенал 1:2 (Висша лига)
20 ноември Арсенал - Тотнъм 2:3 (Висша лига)
23 ноември Брага - Арсенал 2:0 (Шампионска лига)
27 ноември Астън Вила - Арсенал 2:4 (Висша лига)

Уигън:

06 ноември Блекбърн - Уигън 2:1 (Висша лига)
10 ноември Уигън - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
13 ноември Уигън - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
20 ноември Манчестър Юнайтед - Уигън 2:0 (Висша лига)
27 ноември Уест Хем - Уигън 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Уигън

13 мача
10 победи за Арсенал
1 равенство
2 победи за Уигън
Голова Разлика: 28:11 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.25
Равен - 5.50
Уигън - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
235