Вила и Арсенал ще открият кръга с равенство


П. Пенков

Вила и Арсенал ще открият кръга с равенство

Астън Вила - Арсенал
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 27.11.2010
Час: 14:45
Съдия: Марк Клатънбърг

В първа среща от 15-я кръг в английската Висша лига, тима на Астън Вила приема този на Арсенал на "Вила Парк". Бирмингамци вече заемат 13-та позиция във временното класиране, след като преди седмица тима на Жерар Улие загуби с 2:0 гостуването си на Блекбърн. Така Астън Вила записаха петата си загуба от началото на сезон, като тима има 17 инкасирани точки.

Добрата новина за феновете на Вила е, че нападателя Джон Карю ще може да помогне на съотборниците си, след като отсъства в последните четири мача на тима. Норвежкият национал игра с резервния състав през средата на седмица, след като беше аут с болки в прасеца. Бранителят Джеймс Колинс също се очаква да бъде на разположение, след като пропусна загубата от Блекбърн преди седмица поради контузия. Младият полузащитник Джонатън Хог е под съмнение за двубоя с Арсенал поради болки в глезена. Освен това мениджъра Жерар Улие потвърди, че новото попълнение Роберт Пирес ще бъде включен в групата за мача и ще срещне бившия си клуб.

Съперниците им Арсенал загубиха ценни точки преди седмица, когато тима на Арсен Венгер загуби пред собствена публика и така загуби шанса си да се изравни по точки с временните лидери в класирането - Челси и Манчестър Юнайтед. Артилеристите записаха поражение у дома с 3:2 от гостуващия Тотнъм. Това бе втората загуба за Арсенал през настоящия месец, като друга бе на 7 ноември, когато топчиите загубиха с минималното 1:0 у дома от Нюкасъл.

Капитанът на Арсенал - Сеск Фабрегас е аут за гостуването на "Вила Парк" поради разтежение, като се очаквай той да отсъства в продължение на две седмици. Нападателите Робин ван Перси и Андрей Аршавин ще завръщат в състава след като им бе дадена почивка за мача със Спортинг Брага, докато бранителя Гаел Клиши може да се върне в игра, след като страдаше от болки в гърба. Вратарят Мануел Алмуния също може да зарадва феновете на Арсенал с евентуално свое връщане в състава, докато Томас Вермаелен, Абу Диаби остават аут с контузии.

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

31 октомври Астън Вила - Бирмингам 0:0 (Висша лига)
06 ноември Фулъм - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
10 ноември Астън Вила - Блекпул 3:2 (Висша лига)
13 ноември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
21 ноември Блекбърн - Астън Вила 2:0 (Висша лига)

Арсенал:

07 ноември Арсенал - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
10 ноември Уулвърхемптън - Арсенал 0:2 (Висша лига)
14 ноември Евъртън - Арсенал 1:2 (Висша лига)
20 ноември Арсенал - Тотнъм 2:3 (Висша лига)
23 ноември Брага - Арсенал 2:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Астън Вила - Арсенал

162 мача
59 победи за Астън Вила
38 равенства
65 победи за Арсенал
Голова Разлика: 251:236 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Астън Вила - 3.40
Равен - 3.30
Арсенал - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151