Челси ще търси задължителна победа срещу Бирмингам


П. Пенков

Челси ще търси задължителна победа срещу Бирмингам

Бирмингам - Челси
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Дата: 20.11.2010
Час: 17:00
Съдия: Марк Холси

В среща от 14-я кръг в английската Висша лига, намиращия се в зоната на изпадащите - Бирмингам посреща лидера във временното класиране - Челси. Бирмингамци имат само 2 регистирани победи от началото на сезона, но при един евентуален успех над Челси биха се измъкнали от опасната зона и дори биха заели 13-та позиция в подреждането. Преди седмици съставът на Алекс Маклийш успя да измъкне трудна точка при гостуването си на Манчестър Сити и така "препъна" гражданите в преследването им на първите позиции.

Лий Боуър вероятно ще замени в титулярния съства - Крей Гарднър, който получи контузия в глезена по време на срещата с Манчестър Сити. Мениджърът на клуба Алекс Маклийш ще се допита до мнението на специалисти относно състоянието на бившия играч на Астън Вила.

Челси все още заема лидерската позиция във временното класиране, като преднината му пред останалите конкуренти за поста е твърде малка. Сините имат актив от 28 точки, втория Арсенал има 26 точки, а третия Манчестър Юнайтед е с 25 точки. Положението за състава на Карло Анчелоти се усложни поради две загуби в последните седмици. Сините от Лондон загубиха гостуването си на "Анфийлд" с 2:0, а преди седмица регистрира неочаквано поражение пред собствена публика с 1:0 от гостуващия Съндърланд.

Челси отново няма да могат да разчитат на капитана си Джон Тери. Той лекува проблема с нервната си система в Италия, но се очаква да се върне в игра за мача със Сити. Добрата новина е, че бразилския защитник Алекс се завръща в игра, след като се е възстановил от контузията си в коляното. Халфът Юри Жирков ще пропусне гостуването на Бирмингам поради травма в ппрасеца, като Флоран Малуда ще заеме неговото място в средата на терена. Майкъл Есиен също е аут, тъй като трябва да изтърпи наложеното му наказание.

Очаквам съставът на Карло Анчелоти да постигне победа в тази среща, която би увеличила разликата с главните им конкуренти за титлата.

Прогноза: Бирмингам - Челси 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Бирмингам:

26 октомври Бирмингам - Брентфорд 1:1 - 4:3 сл. дузпи (Карлинг Къп)
31 октомври Астън Вила - Бирмингам 0:0 (Висша лига)
06 ноември Бирмингам - Уест Хем 2:2 (Висша лига)
09 ноември Стоук Сити - Бирмингам 3:2 (Висша лига)
13 ноември Манчестър Сити - Бирмингам 0:0 (Висша лига)

Челси:

30 октомври Блекбърн - Челси 1:2 (Висша лига)
03 ноември Челси - Спартак Москва 4:1 (Шампионска лига)
07 ноември Ливърпул - Челси 2:0 (Висша лига)
10 ноември Челси - Фулъм 1:0 (Висша лига)
14 ноември Челси - Съндърланд 0:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бирмингам - Челси

73 мача
15 победи за Бирмингам
23 равенства
35 победи за Челси
Голова Разлика: 123:89 за Челси


Коефициенти от bet365:
Бирмингам - 5.00
Равен - 3.60
Челси - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146