Ливърпул ще превземе и „Молиню”


Н. Гавазов

Ливърпул ще превземе и „Молиню”

Уулвърхемптън – Ливърпул

Стадион: "Молиню", Уулвърхемптън

Дата: 23.01.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Майкъл Оливър

В четвъртък вечер ще бъде затворен 24-ят кръг във Висшата лига на Англия. Това ще стане с мача между Уулвърхемптън и Ливърпул, който, погледнат от таблицата за класиране и местата, които заемат двата отбора, си е със статут на централен двубой на кръга.

"Червените" провеждат фантастичен сезон и загубиха само две точки до тук. "Вълците" също играят отлично за нивото си и по една или друга причина вече се намират в предверието на топ 4. Имаме всички основания да очакваме здрава битка, а почитателите на залозите получават среща, която им предоставя много възможности.

Уулвс имаше лош период от пет мача, в който допусна три загуби и записа две равенства във всички турнири, отпадайки от Купата на Англия. Началото на този сегмент бе поставен именно в сблъсък с Ливърпул на 29 декември. Тогава Садио Мане вкара единствения гол в мача, а след това "червените" контролираха събитията на терена и успяха да укротят порива на съперника си. Хората на Нуно Санто изглежда, че силно се разстроиха от това поражение, защото след това изненадващо отстъпиха на аутсайдера Уотфорд, а после не успяха да победят Нюкасъл на собствения си стадион. В миналия кръг обаче "вълците" сложиха точка на лошите резултати, при това го направиха на "Сейнт Мери" – място, което не се слави със своята гостоприемност. Важността на успеха се допълва от факта, че Уулвс не само заличи пасива от два гола, но направи и пълен обрат. Така тимът спечели трите точки, а след провалите на Манчестър Юнайтед и Челси, сега хората на Санто се намират на 6 точки от топ 4, което накара феновете да започнат да мечтаят.

За Ливърпул се изписаха много неща, за очаквани рекорди и постижения, а експерти и специалисти не спират да говорят за играта на отбора, която наистина е блестяща и несравнима. Дори футболисти, треньори и журналисти  от други първенства не пропуснаха да дадат своето мнение относно представянето на "червените", които наистина изглеждат много заплашително и мощно. Да. Ласкателствата и признанието са хубаво нещо, но по-важното за всички, които обичат Ливърпул е фактът, че тимът се намира на 13 точки пред най-близкия си преследвач, при това с два мача в ръкава си – разлика, която изглежда като пропаст. През уикенда почитателите на мърсисайдци имаха възможността да изпитат поредната радост, когато техните любимци победиха Манчестър Юнайтед с 2:0, при това го направиха по прекрасен начин, не оставяйки никакви съмнения в превъзходството над историческия съперник, което накара червените фенове да започнат да пеят песни за титлата. Въпреки всичко,  Юрген Клоп остава здраво стъпил на земята и откровено призна, че няма да се присъедини към партито на феновете и със сигурност ще е така до момента, в който тимът математически не стане шампион на Англия – за това са нужни още десет победи.

Винагре и Боли са контузени от домакините, гостите са без Кейта, Клайн и Милнър, които лекуват травми. Ловрен се завърна към тренировки и има шанс да играе.

Интересни факти:

-      Уулвс е без загуба в седем поредни домакински мача, които започват в 19:00 часа местно време или по-късно.

-      Ливърпул спечели само от две от 8-те си гостувания в четвъртък. 25% е най-ниският процент победи на Ливърпул в определен ден от седмицата.

Ще имат ли лош ден мърсисайдци тази вечер? Едва ли. Напрегнат – да и със сигурност техните домакини ще се опитат да препънат съперника си, както ще се опитва да го прави всеки един отбор до края на сегашната кампания, но трудно можем да си представим, че Ливърпул ще загуби този мач. Едва ли Уулвс ще се хвърли в безогледни атаки и може би хората на Санто ще играят така, както го направиха преди близо месец, но "червените" имат достатъчно качество във всяка една линия, за да укротят "вълците". Да, равенството не бива да се пренебрегва и любителите на силните усещания могат да я използват, но "двойката" в мача изглежда по-реална от "Х"-а и съветът ни е да се доверим на Ливърпул.

Прогноза: Уулвърхемптън – Ливърпул 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Уулвърхямптън

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.01.2020 Висша Лига Саутхямптън 2 - 3 Уулвърхямптън
15.01.2020 ФА Къп Манчестър Юнайтед 1 - 0 Уулвърхямптън
11.01.2020 Висша Лига Уулвърхямптън 1 - 1 Нюкасъл
04.01.2020 ФА Къп Уулвърхямптън 0 - 0 Манчестър Юнайтед
01.01.2020 Висша Лига Уотфорд 2 - 1 Уулвърхямптън


Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
19.01.2020 Висша Лига Ливърпул 2 - 0 Манчестър Юнайтед
11.01.2020 Висша Лига Тотнъм 0 - 1 Ливърпул
05.01.2020 ФА Къп Ливърпул 1 - 0 Евертън
02.01.2020 Висша Лига Ливърпул 2 - 0 Шефилд Юнайтед
29.12.2019 Висша Лига Ливърпул 1 - 0 Уулвърхямптън


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.12.2019 Висша Лига Ливърпул 1 - 0 Уулвърхямптън
12.05.2019 Висша Лига Ливърпул 2 - 0 Уулвърхямптън
07.01.2019 ФА Къп Уулвърхямптън 2 - 1 Ливърпул
21.12.2018 Висша Лига Уулвърхямптън 0 - 2 Ливърпул
28.01.2017 ФА Къп Ливърпул 1 - 2 Уулвърхямптън

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Гомес
Ван Дайк
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Вайналдум
Салах
Фирмино
Ориги
Нето
Хименес
Траоре
Джони
Невеш
Моутиньо
Дохърти
Дендонкър
Коуди
Сайс
   
Патрисио
 
Уулвърхемптън (Нуно Санто)

Обоснована прогноза: Уулвърхемптън - Ливърпул 0:1

  Сподели
439