Арсенал ще се възползва от равенството на Юнайтед


П. Пенков

Арсенал ще се възползва от равенството на Юнайтед

Евъртън - Арсенал
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 14.11.2010
Час: 16:00
Съдия: Хауърд Уеб

В първи двубой от неделния ден от 13-я кръг в английската Висша лига,тима на Евертън посреща този на Арсенал. Лондончани победиха карамелите с 6:1 през миналия сезон, но едва ли ще са способни на същия категоричен резултат. Съставът на Дейвид Мойс заема 13-та позиция във временното класиране с актив от 15 точки. В последните два измнали кръга Евертън успя да спечели едва 2 точки. Те записа две последователни равенства - срещу Блекпул(2:2) и срещи Болтън(1:1).

Халфът на Евертън Маруан Фелани е наказан и ще трябва да пропусне двубоя с Арсенал. Белгийският национал получи наказание за 3 срещи, след като беше изгонен по време на мача с Болтън в средата на седмицата. Джон Хейтинга се завръща, след като се е възстановил от травмата в коляното си. Виктор Аничебе, Леон Озмън и Рос Баркли остава аут поради контузии.

В момента съставът на Арсенал Венгер заема третата позиция в подреждането с актив от 23 точки, на 2 от втория Манчестър Юнайтед и на цели 5 зад лидера Челси. Преди седмица Арсенал претърпя загуба от Нюкасъл с 1:0 у дома, което беше значителен удар върху шампионските им амбиции. В последвалият междинен кръг тима се реваншира на феновете си, като спечели трите точки при гостуването си на Уувърхемптън, където топчиите победиха вълците с 2:0.

Левият бранител Кийрън Гибс се завръща в състава на Арсенал. Въпреки това, стражът Мануел Алмуния, цетралния полузащитник Томас Вермаелен, халфа Абу Диаби и защитника Лорант Косчелни остават аут поради контузии, докато Арън Рамзи продължава възстановяването на счупения си крак. Тио Уолкът и Самир Насри могат да се върнат в титулярния състав, след като бяха оставени на резервната скамейка в мача с Уувърхемптън.

Мисля, че Арсенал ще се възползва максимално от вчерашното равенство на Манчестър Юнайтед срещу Астън Вила, и при една евентуална победа на лондончани те ще заемат втората позиция, която подобрява шансовете им и за атакува на лидерската позиция.

Прогноза: Евертън - Арсенал 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

17 октомври Евъртън - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
23 октомври Тотнъм - Евъртън 1:1 (Висша лига)
30 октомври Евъртън - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
06 ноември Блекпул - Евъртън 2:2 (Висша лига)
10 ноември Евъртън - Болтън 1:1 (Висша лига)

Арсенал:

27 октомври Нюкасъл - Арсенал 0:4 (Карлинг Къп)
30 октомври Арсенал - Уест Хем 1:0 (Висша лига)
03 ноември Шахтьор - Арсенал 2:1 (Шампионска лига)
07 ноември Арсенал - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
10 ноември Уулвърхемптън - Арсенал 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евъртън - Арсенал

181 мача
54 победи за Евъртън
38 равенства
89 победи за Арсенал
Голова Разлика: 302:220 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 3.40
Равен - 3.30
Арсенал - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157