Ливърпул ще спечели трудни три точки на Британия


П. Пенков

Ливърпул ще спечели трудни три точки на Британия

Стоук Сити - Ливърпул
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 13.11.2010
Час: 19:30
Съдия: Марк Холси

В последна среща от съботния ден в 13-я кръг на английската Висша лига, Стоук Сити приема тима на Ливърпул. Гръначите са 16 в подреждането с актив от 13 точки, като досега са регистирали общо 4 победи, 1 равенство и 7 загуби. Преди седмица Стоук загуба с 2:0 гостуването си на Съндърланд, а в последвалия междинен кръг постигнаха ценна домакинска победа с 3:2 над Бирмингам.

Бранителят на Стоук - Райън Шоукрос - е добро физическо състояние и ще започне срещата с  Ливърпул, след като изтърпя наложенито му наказание. Той получи червен картон по време на двубоя със Съндърланд и трябваше да пропусне мача с Бирмингам. Мениджърът Тони Пулис сподели, че Рикардо Фулър са завърща в състава след прекарана контузия в рамото. Тунджай, който му бе дадена почивка в четвъртък, е включен в групата на грънчарите и ще присъства на "Британия Стейдиъм".

Съперниците им Ливърпул са вече девети с 16 точки, след като преди 3 седмици мърсисайдци се намираха в зоната на изпадащите. Преди седмица съставът на Рой Ходжсън постигна важна победа като гост на Челси, като победи с 2:0 лондонския тим. В междинният кръг от първенството Ливърпул регистрира равенство при визитата си на Уигън. Мърсисайдци успяха да поведат в резултата благодарение на Фернандо Торес, но позволиха да бъдат изравнени.

Мениджърът на Ливърпул - Рой Ходжсън - се надява да може да разчита на някой от контузените си играчи. Централният защитник Сотирис Кирякос, който се представи блестящо в последните няколко седмици, получи контузия, която не му позволи да играе в последните две срещи на тима. Добрата новина е, че той се завърне към тренировки със състава и може да фигурира в групата на Ходжсън за срещата. Джо Коул и Глен Джонсън могат да се завърнат в игра, докато Фабио Аурелио отново е на линия след дългосрочно отсътвие. Халфът Раул Мейрелеш вероятно ще отсътва поради вирус.

Прогнозирам труден успех за мърсисайдци.

Прогноза: Стоук Сити - Ливърпул 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

24 октомври Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
27 октомври Уест Хем - Стоук Сити 3:1 сл. прод. (Карлинг Къп)
30 октомври Евъртън - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
06 ноември Съндърланд - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
09 ноември Стоук Сити - Ливърпул 3:2 (Висша лига)

Ливърпул:

24 октомври Ливърпул - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
31 октомври Болтън - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
04 ноември Ливърпул - Наполи 3:1 (Лига Европа)
07 ноември Ливърпул - Челси 2:0 (Висша лига)
10 ноември Уигън - Ливърпул 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Ливърпул

94 мача
19 победи за Стоук Сити
27 равенства
48 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 153:89 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 4.00
Равен - 3.25
Ливърпул - 2.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164