Ливърпул ще отстреля и "вълците"


Н. Гавазов

Ливърпул ще отстреля и

Ливърпул - Уулвърхемптън

Стадион: Анфийлд

Дата: 29.12.2019 г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Антъни Тейлър

Ливърпул посреща Уулвърхемптън в мач от 20-я кръг на Висшата лига на Англия. Колективът на Юрген Клоп, носейки се към дългоочакваната титла, установи истински диктатура в английския елит, жънейки победа след победа. Хората на Нуну Ешпирито Санто обаче повалиха шампиона в миналия кръг и сега са настроени да извършат поредния си подвиг. Ще станем ли свидетели на още една сензация или лидерът в класирането ще премине и през този съперник?

Мнозина потъркваха ръце с надеждата, че пътуването на мърсисайдци до Катар ще се отрази на физическото състояние на отбора точно за мачовете им с два  от най-дръзките отбори в лигата и така ще се върне интригата в борбата за титлата. "Червените" обаче с лекота се справиха с Лестър на собствения му стадион, там, където "лисиците" нямаха загуба през този сезон. При това Ливърпул помете съперника си в стил, който накара Тиери Анри да признае, че се плаши от играта на мърсисайдци. Само за статистиката ще напомним, че в този мач Лестър не нанесе нито един удар по вратата на Алисон, но за сметка на това  гостите вкараха четири гола. Сега Ливърпул има преднина от 10 точки пред колектива на Брендън Роджърс, а дистанцията от Манчестър Сити е още по-страшна - 14 пункта, а това принуди Пеп Гуардиола да каже, че борбата за титлата е приключила. Впрочем, Клоп отказа да признае подобно нещо, а Садио Мане кратко обясни, че тимът си е взел поука от миналия сезон, което предполага, че "червените" нито ще се извисят в небесата, а още по-малко ще подценят следващите си мачове.

За последните два сезона Уулвърхемптън получи статут на костелив орех и много неприятен съперник за грандовете. Това изпита на гърба си и действащият шампион Манчестър Сити в петък, когато "вълците" без страх и с много воля обърнаха резултата от 0:2 до 3:2. Ще отбележим, че Уулвс нанесоха втора загуба на "гражданите" в рамките на един сезон, а подобно нещо успя да направи единствено Челси с Антонио Конте. Този успех на "вълците" ги изкачи на седма позиция в таблицата за класиране и само на две точки от четвъртата позиция. И тук е моментът да припомним обещанието на президента на клуба Джеф Ший отпреди две години, че амбицията на ръководството е Уулвс редовно да играе в Шампионска лига. Тогава тези думи бяха приети с насмешка, сега обаче те никак не изглеждат като хвалба.

Домакините са без контузените Окслейд-Чембърлейн, Клайн, Матип, Фабиньо и Ловрен, които са контузени. Всички те, без Клайн, ще се завърнат в строя през февруари. Хендерсън е под въпрос. Гостите са без Боли и Гибс-уайт, които са в лазарета.

Интересни факти:

Ливърпул има 16 победи в последните си 16 домакинства.

Ливърпул вкарва поне два гола в последните си 16 домашни мача във Висшата лига.

Мърсисайдци не допуска гол в последните си три срещи от Висшата лига.

Уулвс е без загуба в 13 от последните си 14 двубоя от Висшата лига.

"Вълците" вкарват поне два гола в последните си три гостувания от Висшата лига.

Ливърпул спечели последните си 5 мача с Уулвс в рамките на Висшата лига с общ резултат 12:1

"Вълците" завършиха последните 5 календарни години с 4 победи и 1 загуба.

Ясно е, че Уулвс се намира в страхотна форма, а за моралния дух на отбора няма да говорим, особено след победата над Сити. Разбираемо е, че "вълците" ще излязат без никакъв страх на "Анфийлд" и ще дадат битка на съперника си. Но също така е ясно, че разликата в класите между Ливърпул и Уулвс не е в полза на гостите, още повече, че те ще играят в много враждебна атмосфера, пред публика, която знае как да тласка своите напред. В добавка, "вълците" загубиха много сили - психологически и емоционални - срещу Сити и трудно е да си представим, че те са се възстановили в пълен обем за по-малко от 48 часа. За това и нашата прогноза е, че Уулвс просто няма шанс в днешния мач и единствената надежда на хората на Санто е съперникът да подцени срещата. Но едва ли.

Прогноза: Ливърпул - Уулвърхемптън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
26.12.2019 Висша Лига Лестър 0 - 4 Ливърпул
21.12.2019 Св. клубно първ. Ливърпул 0 - 0 Фламенго RJ
18.12.2019 Св. клубно първ. Монтерей 1 - 2 Ливърпул
17.12.2019 Купа на Лигата Астън Вила 5 - 0 Ливърпул
14.12.2019 Висша Лига Ливърпул 2 - 0 Уотфорд


Последни 5 срещи - Уулвърхямптън

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
27.12.2019 Висша Лига Уулвърхямптън 3 - 2 Манчестър Сити
21.12.2019 Висша Лига Норич 1 - 2 Уулвърхямптън
15.12.2019 Висша Лига Уулвърхямптън 1 - 2 Тотнъм
12.12.2019 ЛЕ група K Уулвърхямптън 4 - 0 Бешикташ
08.12.2019 Висша Лига Брайтън 2 - 2 Уулвърхямптън


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
12.05.2019 Висша Лига Ливърпул 2 - 0 Уулвърхямптън
07.01.2019 ФА Къп Уулвърхямптън 2 - 1 Ливърпул
21.12.2018 Висша Лига Уулвърхямптън 0 - 2 Ливърпул
28.01.2017 ФА Къп Ливърпул 1 - 2 Уулвърхямптън
31.01.2012 Висша Лига Уулвърхямптън 0 - 3 Ливърпул
  Сподели
259