Ливърпул ще търси продължение на доброто си представяне


П. Пенков

Ливърпул ще търси продължение на доброто си представяне

Уигън - Ливърпул
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 10.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Питър Уолтън

В сряда от 21:45 часа българско време отбора на Уигън приема този на Ливърпул в среща от 12-я междинен кръг в английската Висша лига. Съставът на Роберто Мартинес продължи престоя си в зоната на изпадащите, след като през уикенда загуби с 2:1 гостуването си на Блекбърн Роувърс. Така Уигън останаха на 18-та позиция с актив от 10 точки и регистирани общо досега 2 победи, 4 равенства и 5 загуби.

Бранителят на домакините - Стивън Гохоури няма да може да помогне на тима си поради наказание. Гохоури се завърне в игра за мача с Блекбърн, след като премина тежко възстановяване на контузията си в прасеца, но получи 5-я ти жълти картон за сезона срещу Роувърс и ще трябва да пропусне една среща на тима. Емерсън Бойс е близо до своето завръщане в игра след разтежение, докато Джеймс Макарти е с контузия в глезена и се очаква да се върне на терена едва в началото на месец януари.

Съперниците им Ливърпул успяха да намерият правилния път към успехите. Преди 2 седмици тима се намира в зоната на изпадащите, а сега е девети в първата половина на подреждането с актив от 15 точки, като при евентуален нов успех може да се издигне до 5-та позиция, което би било прекрасно с оглед лошия старт на сезона, който предложи тима на своите фенове. Ливърпул се намира във впечатляваща серия, като от третата седмица на месец октомври не са регистирали нищо друг освен победа. През изминалият уикенд Ливърпу победи Челси с 2:0 на "Анфийлд", намаляйки преднината на лондончани през основните им конкуренти за титлата през този сезон.

Добрата новина за съставът на Рой Ходжсън е, че Джейми Карагър ще може да заеме позицията си в средата на отбраната, след като на десния фланг се завръща английския национал - Глен Джонсън. Централният бранител - Сотирис Кирякос ще пропусне двубоя поради болки в сливиците, а Джо Коул остава аут поради разтежение. Фабио Аурелио се завръща в игра след дълго отсъствие поради травма, докато Райън Бабел се възстанови от болките си в гръдния кош и ще може да помогне на състава.

Очаквам добрата серия на мърсисадйци да продължи и след тази среща и така Ливърпул да заеме мястото в класирането, което му се полага.

Прогноза: Уигън - Ливърпул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

16 октомври Нюкасъл - Уигън 2:2 (Висша лига)
23 октомври Уигън - Болтън 1:1 (Висша лига)
26 октомври Уигън - Суонзи 2:0 (Карлинг Къп)
30 октомври Фулъм - Уигън 2:0 (Висша лига)
06 ноември Блекбърн - Уигън 2:1 (Висша лига)

Ливърпул:

21 октомври Наполи - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
24 октомври Ливърпул - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
31 октомври Болтън - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
04 ноември Ливърпул - Наполи 3:1 (Лига Европа)
07 ноември Ливърпул - Челси 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уигън - Ливърпул

10 мача
1 победа за Уигън
2 равенства
7 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 18:6 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Уигън - 5.00
Равен - 3.50
Ливърпул - 1.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149