Челси ще запази преднината си пред Юнайтед


П. Пенков

Челси ще запази преднината си пред Юнайтед

Челси - Фулъм
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 10.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън

В сряда от 21:45 българско време един срещу друг се изпратят лондонските клубове - Челси и Фулъм. Срещата е част от 12-я междинен кръг в английската Висша лига. Съставът на Карло Анчелоти скъси преднината си пред останалите претенденти за титлата, след като през уикенда загуби гостуването си на "Анфийлд". Сините бяха победени с 2:0 от "възкръсналия" Ливърпул, като и двете попадения за мърсисайдци бяха отбелязани от испанския нападател на тима - Фернандо Торес. Така Челси продължава да е лидер във временното класиране с актив от 25 точки, но преднината му пред Юнайтед и Арсенал е съответно 2 и 5 точки.

Добрата новина за състава на Челси е, че в игра се завръща нападателя Дидие Дрогба, който беше оставен на резервната скамейка в мача срещу Ливърпул. Стана ясно, че националът на Кот Д'Ивоар е заболял от малария, но се е възстановил напълно и ще бъде на линия за мача с Фулъм. Халфът Франк Лампард остава аут заедно с Йоси Бенаюн, който има проблеми с ахилеса. Майкъл Есиен се завръща в състава, след като претъпя контузия в ходилото, която не му позволи да играе срещу мърсисайдци в неделя.

Градският им съперник - Фулъм - се намира на 13-та позиция във временното подреждане с актив от 13 точки. Досега състава от "Крейвън Котидж" регистрира общо 2 победи, 7 равенства и 2 загуба. През изминалия уикенд Фулъм не успя да да вземи трите точки у дома, като завърши наравно 1:1 с гостуващия Астън Вила, които нямат победа от средата на месец октомври.

Мексиканският бранител на Фулъм - Карлос Салсидо - ще бъде аут в продължение на 3 седмици поради скъсано сухожилие в глезена, получено по време на равенството с Астън Вила. Освен Салсидо от игра ще отсъства и Крис Бейрд, който се очаква да се завърне след около седмица.

Домакините Челси ще трябва задължилно да победят в тази среща ако не искат да бъдат застигнати от основните си конкуренти за титлата през този сезон.

Прогноза: Челси - Фулъм 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

19 октомври Спартак Москва - Челси 0:2 (Шампионска лига)
23 октомври Челси - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
30 октомври Блекбърн - Челси 1:2 (Висша лига)
03 ноември Челси - Спартак Москва 4:1 (Шампионска лига)
07 ноември Ливърпул - Челси 2:0 (Висша лига)

Фулъм:

02 октомври Уест Хем - Фулъм 1:1 (Висша лига)
16 октомври Фулъм - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
23 октомври Уест Бромич - Фулъм 2:1 (Висша лига)
30 октомври Фулъм - Уигън 2:0 (Висша лига)
06 ноември Фулъм - Астън Вила 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Фулъм

41 мача
26 победи за Челси
12 равенства
3 победи за Фулъм
Голова Разлика: 75:40 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.20
Равен - 6.50
Фулъм - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154