Дербито на кръга - Ливърпул срещу Челси


П. Пенков

Дербито на кръга - Ливърпул срещу Челси

Ливърпул - Челси
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 07.11.2010
Час: 18:00
Съдия: Хауърд Уеб

Ливърпул приема Челси в дерби срещата в 11-я кръг на английската Висша лига. Съставът на Рой Ходжсън успя да излезе от зоната на изпадащите, след като постигна два последователни успеха над Блекбърн и Болтън. Така мърсисайдци спечелиха 6 точки, с които се издигнаха на 16-та позиция класирането, като при евентуален успех над временния лидер Челси, могат да со доберат и до деветата. Като, че ли нещата в Ливърпул започнаха да си идват на мястото. След смяната на собствениците и първата загуба начело с тях в градското дерби, Ливърпул има 3 последователни успеха. Третият бе в средата на тази седмица, когато Ливърпул победи Наполи с 3:1 в среща от груповата фаза на Лига Европа. Италианците успяха да поведат в резултата, но влезлия като резерва през втората част Стивън Джерад, отбеляза хеттрик и така продължи успешното представяне на тима.

Нападателят на Ливърпул - Фернандо Торес се връща в стартовия състав, след като му беше дадена почивка в двубоя срещу Наполи. Давид Нгог също се очаква да започне като титуляр и да партнира на испанския национал. Макси Родригес също се връща в състава, след като му беше дадена почивка в четвъртък, докато състоянието на Дирк Каут все още не е уточнено. Холандският национал получи контузия в глезена по време на среща с националния отбор през месец октомври. Райън Бабел се завръща в състава на Ливърпул, след като имаше проблеми с ребрата, но Джо Коул няма да може да играе срещу бившия си клуб поради разтежение.

Съперниците им Челси все още оглавяват временното класиране, като имат съответно 2 точки преднина пред втория - Манчестър Юнайтед и цели 5 пред другия конкурент за титлата - Арсенал. Състоянието в лондонския клуб изглежда твърде "розово", което е едно от главните опасения на феновете им. Тъй като при евентуална загуба от Ливърпул преднината им ще бъде скъсена и Челси могат да се предадат в боя, което се е случвало и преди в историята на английската Висша лига. В последните два кръга сините от Лондон победиха у дома Уувърхемптън с 2:0, а седмица по-късно надделяха над Блекбърн с 2:1 като гости. В средата на седмица победиха Спартак Москва с категоричното 4:1 пред собстена публика на "Стамфорд Бридж", в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

Челси все още няма да може да разчита на услугите на Франк Лампард. Халфът се очаква да започне тренировки с отбор през следващата седмица. Освен това мениджърът Карло Анчелоти заяви, че изпитва съмнение относно състоянието на Флоран Малуда и Майкъл Есиен. Италианецът обяви 9 от играчите си за мача с Ливърпул, като сподели, че все още размишлява кой да пусне в игра. Малуда или Соломон Калу в нападатение и Рамиреш или Есиен в халфовата линия.

Прогноза: Ливърпул - Челси 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

17 октомври Евертън - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
21 октомври Наполи - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
24 октомври Ливърпул - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
31 октомври Болтън - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
04 ноември Ливърпул - Наполи 3:1 (Лига Европа)

Челси:

16 октомври Астън Вила - Челси 0:0 (Висша лига)
19 октомври Спартак Москва - Челси 0:2 (Шампионска лига)
23 октомври Челси - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
30 октомври Блекбърн - Челси 1:2 (Висша лига)
03 ноември Челси - Спартак Москва 4:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Челси

148 мача
63 победи за Ливърпул
34 равенства
51 победи за Челси
Голова Разлика: 222:206 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 3.50
Равен - 3.40
Челси - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155