Нюкасъл ще сложи край на амбиците на Арсенал


П. Пенков

Нюкасъл ще сложи край на амбиците на Арсенал

Арсенал - Нюкасъл
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 07.11.2010
Час: 15:30
Съдия: Майк Дийн

В първи двубой от неделния ден на 11-я кръг в английската Висша лига, тима на Арсенал посреща Нюкасъл Юнайтед на стадион "Емирейтс". Съставът на Арсен Венгер все още има шансове да атакува челната позиция, която в момента се заема от Челси. Артилеристите са на 5 точки зад тях, заемайки третата позиция. Досега Арсенал имат регистирани общо 6 победи, 2 равенства и 2 загуби. В последните два изминали кръга Арсенал успя да спечели и двата си двубоя. Те победиха като гости един от основните претенденти за титлата през този сезон - Манчестър Сити с 3:0 на "Сити ъф Манчестър". Седмица по-късно лондончани спечелиха домакинството си на Уест Хем с минималното 1:0. В средата на седмица Арсенал претърпя тежка загуба при гостуването си на украйнския Шахтьор Донецк. Те загубиха с 2:1 в среща от груповата фаза на Шампионската лига. Нюкасъл и Арсенал вече се срещаха през този сезон. Това стана в четвъртия кръг на турнира Карлинг Къп. Арсенал успяха да победят свраките с категоричното 4:0 като гости и продължиха участието си.

Най-после Арсенал ще може да разчита на доскоро контузените - Сеск Фабрегас, Денилсон, Александър Сонг и Андрей Аршавин. Англичанинът Джак Уилшир изтърпя наказанието си от 3 домакински срещи, докато Тио Уолкът ще се бори за титулярна позиция, след като успя да отбележи гол при гостуването на Шахтьор Донецк в сблъсък от Шампионската лига. Стражът на лондончани - Мануел Алмуния, централният халф - Томас Вермаелен, халфът Абу Диаби и левият защитник - Кийрън Гибс остава аут поради контузии. Арън Рамзи и Робин ван Перси са близо до своето завръщане в игра.

Съперниците им - Нюкасъл, се намират на деветата позиция във временното подреждане с актив от 14 точки и регистрирани до момента общо 4 победи, 2 равенства и 4 загуби. Както и Арсенал, Нюкасъл успя да спечели максималните 6 точки в последните си две срещи от първенството. Те надиграха Уест Хем с 2:1 като гости, а преди седмица постигнаха категорична победа у дома над Съндърланд, побеждавайки черните котки на Стив Брус с 5:1.

Мениджърът на Нюкасъл - Крис Хътън ще реши впоследствие дали да заложи на Сол Кембъл в титулярния си състав. Бившият игра на Арсенал тренира цяла седмица, след като се възстанови от травма в слабините, но ще разбере в последния момент дали ще пътува с тима за Лондон. Стивън Тейлър вероятно ще бъде включен в състава, след като влезе като резервка при победата над Съндърланд в неделя. Леон Бест се очаква да поднови тренировки в понеделник, след като страдаше от контузия в глезена. Въпреки това, Стийв Харпър, Хатем Бен Арфа и Дан Гослинг остават аут.

Мисля, че Нюкасъл има да си връща на Арсенал след двубоя от Карлинг Къп и една евентуална победа за свраките на "Емирейтс" би прекършила шампионските амбици на топчиите.

Прогноза: Арсенал - Нюкасъл 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

19 октомври Арсенал - Шахтьор 5:1 (Шампионска лига)
24 октомври Манчестър Сити - Арсенал 0:3 (Висша лига)
27 октомври Нюкасъл - Арсенал 0:4 (Карлинг Къп)
30 октомври Арсенал - Уест Хем 1:0 (Висша лига)
03 ноември Шахтьор - Арсенал 2:1 (Шампионска лига)

Нюкасъл:

03 октомври Манчестър Сити - Нюкасъл 2:1 (Висша лига)
16 октомври Нюкасъл - Уигън 2:2 (Висша лига)
23 октомври Уест Хем - Нюкасъл 1:2 (Висша лига)
27 октомври Нюкасъл - Арсенал 0:4 (Карлинг Къп)
31 октомври Нюкасъл - Съндърланд 5:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Нюкасъл

145 мача
56 победи за Арсенал
32 равенства
57 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 201:195 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.28
Равен - 5.50
Нюкасъл - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195