Мандарини срещу Карамели или Блекпул срещу Евертън


П. Пенков

Мандарини срещу Карамели или Блекпул срещу Евертън

Блекпул - Евъртън
Стадион: "Блумфилд Роуд", Блекпул
Дата: 06.11.2010
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър

Блекпул посреща Евертън на "Блумфийлд Роуд" в среща от 11-я кръг на английската Висша лига. Новаците се намират на добрата за тях девета позиция в класирането с актив от 13 точки и регистрирани общо досега 4 победи, 1 равенство и 5 поражения. Преди 3 седмици мандарините загубиха у дома с 3:2 от един от претендентите за титлата през този сезон - Манчестър Сити. Съставът на Йън Холоуей успяваше да се противопостви на гражданите през по-голямата част от двубоя, но в самия му край аржентинеца Карлос Тевес успя да извоюва успех за Сити. Седмица по-късно Блекпул претърпя още едно поражение. Това стана при визитата им на Бирмингам, където мандарините загубиха с 2:0.  Едва преди седмица южняците успяха да запишат 3 точки в своя актив. Това не се беше случвало от началото на месеца, когато те победиха Ливърпул с 2:1 на "Анфийлд". В последният изминал кръг те постигнаха същия резултат, но само че при домакинството си на Уест Бромич.

Защитникът на мандарините - Крейг Карткарт е под съмнение за срещата с Евертън поради травма в гърба получена по време на сблъсъка с Уест Бромич в началото на седмицата. Освен това мендижъра Йън Холоуей няма да може да разчита и на Алмонд, Кларк и Баптист, който са контузени.

Съперниците им Евертън заема позиция над тях (8) и имат същия актив от точки, както Блекпул. Освен това карамелите имат по-добра голова разлика (+2), докато мандарините имат отрицателна такава (-6). Впечатление прави, че Евертън бележи малко в срещите си, като и допуска малко голове в своята врата, докато днешните им съперници са отбелязали с 5 попадения повече от тях, но са допуснали 21, а Евертън - 8. Съставът на Дейвис Мойс се представи добре в последните три кръга. Победи градския си съперник с 2:0, успя да измъкне точка при гостуването си на "Уайт Харт Лейн", а в последния кръг победи Стоук Сити с 1:0 пред собствена публика.

Халфът на Евертън - Джак Родуел почти сигурно няма да може да вземе участие срещу Блекпул. 19-годишният футболист успя да се възстанови бързо от контузията си в глезена, но според мениджъра все още не е готов да се включи на пълни обороти. Леон Озмън ще отсъства около 3 седмици поради травма в глезена си, докато Маруан Фелани и Рос Баркли са все още аут. Нападателят Виктор Аничебе напредва във възстановяването си от травмата си в коляното, като игра 20 минути за резервния тим в средата на тази седмица.

Мисля, че двата тима ще си поделят по точка с оглед идентичното им представяне досега и сходните позиции, които заемат в класирането.

Прогноза: Блекпул - Евертън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

25 септември Блекпул - Блекбърн 1:2 (Висша лига)
03 октомври Ливърпул - Блекпул 1:2 (Висша лига)
17 октомври Блекпул - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)
23 октомври Бирмингам - Блекпул 2:0 (Висша лига)
01 ноември Блекпул - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)

Евъртън:

25 септември Фулъм - Евъртън 0:0 (Висша лига)
02 октомври Бирмингам - Евъртън 0:2 (Висша лига)
17 октомври Евъртън - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
23 октомври Тотнъм - Евъртън 1:1 (Висша лига)
30 октомври Евъртън - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекпул - Евъртън

47 мача
16 победи за Блекпул
11 равенства
20 победи за Евъртън
Голова Разлика: 67:57 за Евъртън


Коефициенти от bet365:
Блекпул - 4.50
Равен - 3.60
Евъртън - 1.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148