Ливърпул – Тотнъм: Далече от реванша


Н. Гавазов

Ливърпул – Тотнъм: Далече от реванша

Ливърпул - Тотнъм

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 27.10.2019 г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Антъни Тейлър

Ливърпул посреща Тотнъм в мач от десетия кръг на Висшата лига. Това ще бъде не само гвоздеят на програмата за неделният ден  в лигата и на кръга в английския елит, но и изобщо на европейския уикенд. Двата тима се сблъскаха за последно на финала в Шампионска лига през юни и оттогава мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино не спира да повтаря, че още усеща болката от изпуснатия шанс. Готови ли са лондончани да дадат реванш на съперника си и да му причинят същата болка в неговия стремеж към спечелване на дългоочакваната титла или мърсисайдци с хладнокръвието на убиец ще вземат своето. Това ще разберем в късния следобед, а ехото от този мач ще се чува и през следващата седмица.

През  последните 18 месеца Юрген Клоп успя да сглоби всички детайли на машината си, неусетно превръщайки я в най-силния отбор на Стария континент и за никого не е тайна, че основната цел на "червените" през този сезон е триумф в най-популярното и конкурентно първенство на планетата. Това може би обяснява и блестящото протичане на сегашната кампания на тима. Ливърпул спечели 8 мача и направи равен в един от общо девет двубоя във Висшата лига, което позволи на тима да е едноличен лидер в таблицата, на три точки пред най-близкия си преследвач. Да, на моменти "червените" проявяват повече търпимост от нужното и голяма разточителност пред чуждата врата, а в някои срещи видяхме и лека небрежност в защита, но като цяло Ливърпул е хладнокръвен, Ливърпул е убийствен, Ливърпул е станал по-мъдър в сравнение с миналата година. През седмицата мърсисайдци гостуваха на Генк в Шампионска лига и тази среща  събра в себе си всички характеристики на сегашния колектив на Юрген Клоп. Британците дадоха надежда на своите домакините с някои необясними грешки в защита, но нанесоха своите удари в точното време и пропуснаха половин дузина положения. В крайна сметка Ливърпул взе това, за което пътува до Белгия и влиза в днешния двубой с отлично разположение на духа.

Тотнъм също би трябвало да се намира в такова състояние. През седмицата лондончани приеха Цървена звезда в мач от третия кръг на Шампионска лига и разглобиха сръбския аутсайдер с 5:0, което позволи на тима да се изкачи на второ място в групата си и да напомни, че е със статут на действащ финалист в турнира. Това, което предизвиква безпокойство сред феновете и хвърля сянка върху цялостното представяне на отбора са освен лошите резултати, но и регресът в играта на футболистите, както и признаците на апатия в поведението на Почетино. Ако хвърлим по-внимателен поглед върху представянето на Тотнъм, ще видим, че "шпорите" са много нестабилни. Кейн и компания правят силен мач, след което следват няколко провала. Например, през август лондончани победиха Астън Вила, след което дойдоха две равенства и домакинска загуба от Нюкасъл. След тях дойде гръмка победа над Палас, но последва фиаско срещу Колчестър и Лестър, както и изпусната победа над Олимпиакос. Успехът над Саутхемптън тушира напрежението, но последваха три катастрофи, всяка една унизителна по свой си начин. Ще се запази ли тази тенденция и сега,  след гръмката победа над Звезда? Иначе Тотнъм заема 10-то място в таблицата на Висшата лига, на цяла пропаст от Ливърпул – 13 точки. Но никак не е малко изоставането на отбора и от топ 4, така че феновете на "шпорите" трябва да се приготвят за  най-лошия сценарий.

Клайн и Шакири са контузени и пропускат мача, добрата новина е, че Матип и Александър – Арнолд са готови за игра. Гостите са без контузения Лорис, а Сесеньон продължава възстановяването си.

Фаворит в мача е Ливърпул и подкрепата на това предположение идва от формата на съперниците, а и статистиката е не по-малко важна:

-      15 от последните 16 победи на това място бяха за Ливърпул.

-      Последната победа на Тотнъм тук е през 2011 година.

-      "Шпорите" са само с 4 победи в последните си 15 мача.

-      Ливърпул е с 13 победи от последните си 16 срещи.

-      Ливърпул е с 15 победи от последните си 17 домакински мача.

Тотнъм в сегашното си състояние е много далече от това да вземе реванш за загубения финал и съветът ни е да се доверим на Ливърпул, като тук могат да се случат различни неща, които всеки почитател на залозите може да прецени сам за себе си  – домакините да отбележат в двете полувремена, Тотнъм да остане без гол или да видим над 2.5 попадения в мача.

Прогноза: Ливърпул – Тотнъм 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.10.2019 ШЛ група E Генк 1 - 4 Ливърпул
20.10.2019 Висша Лига Манчестър Юнайтед 1 - 1 Ливърпул
05.10.2019 Висша Лига Ливърпул 2 - 1 Лестър
02.10.2019 ШЛ група E Ливърпул 4 - 3 Ред Бул Залцбург
28.09.2019 Висша Лига Шефилд Юнайтед 0 - 1 Ливърпул


Последни 5 срещи - Тотнъм

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.10.2019 ШЛ група B Тотнъм 5 - 0 Цървена Звезда Белград
19.10.2019 Висша Лига Тотнъм 1 - 1 Уотфорд
05.10.2019 Висша Лига Брайтън 3 - 0 Тотнъм
01.10.2019 ШЛ група B Тотнъм 2 - 7 Байерн Мюнхен
28.09.2019 Висша Лига Тотнъм 2 - 1 Саутхямптън


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
01.06.2019 ШЛ Финал Тотнъм 0 - 2 Ливърпул
31.03.2019 Висша Лига Ливърпул 2 - 1 Тотнъм
15.09.2018 Висша Лига Тотнъм 1 - 2 Ливърпул
04.02.2018 Висша Лига Ливърпул 2 - 2 Тотнъм
22.10.2017 Висша Лига Тотнъм 4 - 1 Ливърпул
  Сподели
280