Ливърпул ще запише третата си победа в шампионата


П. Пенков

Ливърпул ще запише третата си победа в шампионата

Болтън - Ливърпул
Стадион: "Рийбок", Ливърпул
Дата: 31.10.2010
Час: 18:00
Съдия: Лий Пробърт

В последен сблъсък от неделния ден в десетия кръг на английската ВИсша лига, Болтън приема тима на Ливърпул. Тротърс се намират на добрата осма позиция във временното класиране с актив от 12 точки. Съставът на Оуен Койл показва стабилни представяния като няма загуба в първенството от средата на месец септември. В последните два кръга Болтън победи у дома Стоук Сити с 2:1, а седмица по-късно успя да вземе точка при гостуването си на Уигън, завършило наравно 1:1. За жалост на феновете Болтън приключи участието си в турнира Карлинг Къп, след като в третия кръг на надпреварата загуби като гост на Бърнли с минималното 1:0.

Нападателят на Болтън - Иван Класнич е на разположение, след като пропусна двубоя с Уигън поради наложено наказание. Освен това мениджърът Оуен Койл потвърди, че защитника Анди О'Брайън ще се присъедини под наем за един месец в Лийдс, след кат се възстанови от контузията си. Джоуи О'Брайън, Рикардо Гарднър, Лойд Самуел и Шон Дейвис все още се с травми и ще пропуснат двубоя.

Съперниците им Ливърпул се намират в зоната на изпдащите, като тима е регистрал само 2 победи, 3 равенства и 4 поражения досега. Мърсисадйци имат актив от 9 точки и при евентуален успех над Болтън могат да избягат от опасната зона. В последния кръг Ливърпул успя да се съвземе от шока, като победи с 2:1 Блекбърн в първи си мач пред собствена публика след назначаването на нови собственици на клуба.

Десният защитник на Ливърпул - Глен Джонсън пропусна последните 3 мача на тима поради контузия, но има шанс да се възстанови за визитата на "Рийбок Стейдъм". Дирк Каут все още е аут с проблеми в коляното, но според физиотерапевтите прогресира добре и може да се върна в игра следващия уикенд, когато Ливърпул приема Челси. Даниел Агер е с травма в прасеца, която няма да му позволи да играе още около 2 седмици.

Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън изненада медиите на острова, като заяви, че тима му може да се пребори за Топ 4, но ако иска тази неосъществима мечта да стане факт, то Ливърпул ще трябва да започне с успехите от този мач.

Прогноза: Болтън - Ливърпул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Болтън:

21 септември Бърнли - Болтън 1:0 (Карлинг Къп)
26 септември Болтън - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
02 октомври Уест Бромич - Болтън 1:1 (Висша лига)
16 октомври Болтън - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
23 октомври Уигън - Болтън 1:1 (Висша лига)

Ливърпул:

30 септември Утрехт - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
03 октомври Ливърпул - Блекпул 1:2 (Висша лига)
17 октомври Евертън - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
21 октомври Наполи - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
24 октомври Ливърпул - Блекбърн 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Болтън - Ливърпул

112 мача
34 победи за Болтън
28 равенства
50 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 183:134 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Болтън - 3.40
Равен - 3.25
Ливърпул - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164